Realitzada una reunió amb la ciutadania per explicar la remodelació de la Plaça Finisterre i el projecte d'adaptació del pas elevat amb el carrer del Pont

Dimecres, 7 de juliol de 2021 a les 00:35

Una vintena de veïns i veïnes de la zona de Finisterre van participar dimecres passat en la reunió informativa celebrada amb càrrecs electes i personal tècnic de l’Ajuntament montbuienc per tal de donar a conèixer el projecte de remodelació de la Plaça que dóna nom a aquesta zona i també el projecte d’adaptació del pas elevat per connectar amb el carrer del Pont.

L’Alcalde montbuienc Jesús Miguel Juárez, conjuntament amb diferents regidors de l’Equip de Govern municipal, van ser presents en aquest acte, durant el qual l’arquitecte municipal Àngel Balaguer va presentar les línies bàsiques d’aquest projecte, que suposarà una despesa aproximada conjunta (comptant la plaça i la nova passera a l’entorn dels 500.000 euros més IVA).

Durant la trobada es van detallaran els treballs del projecte a realitzar, i també el calendari d’actuació (uns cinc mesos d’obres).

El projecte es desenvoluparà en dos àmbits clarament diferenciats.

D’una banda, la Plaça Finisterre requereix una intervenció urbanística en un àmbit de 700 metres, que inclou la mateixa plaça i també l’antic edifici del Banc dels Aliments, el qual s’enderrocarà generant una nova zona verda i donant més amplitud a la plaça Finisterre.

El nou espai de plaça preveu mantenir la font en les seves característiques actuals, i crear dos grans espais: una zona de jocs infantils de 250 metres quadrats i també una zona de mirador cap al riu, també de 250 metres quadrats.

D’altra banda, es realitzarà un nou pas elevat per connectar la Plaça Finisterre amb l’accés al pont de la Palanca del carrer del Pont. La passera actual es troba en una zona inundable, que tampoc és hàbil per a persones amb mobilitat reduïda, per les escales que cal superar.

En la nova actuació, es pretén realitzar un nou pas elevat de 80 metres de llargada i 2’5 metres d’amplada, que enllaci la plaça amb el carrer del Pont, amb un desnivell previst de l’entorn del 2 per cent.

Aquesta actuació renovarà un dels principals enllaços de vianants existents entre Santa Margarida de Montbui i Igualada.

Darrera actualització: 07.07.2021 | 10:30

Imatges

Reunió informativa obres remodelació Plaça Finisterre i adaptació carrer del Pont