Presentació del llibre de Xavier Fernández "50 dies exiliats" i litografies solidàries d'Anna Font, actes montbuiencs per "La Marató de TV3"

Dilluns, 28 de desembre de 2020 a les 00:40

Divendres passat es va dur a terme a la Sala Petita de Mont-Àgora la presentació doble de dues iniciatives solidàries organitzades en suport a la Marató de TV3. D’una banda, la presentació del llibre de poemes sobre la Covid-19 “50 dies exiliats”, obra del montbuienc resident actualment a Gavà Xavier Fernández Gené i també la presentació de les litografies solidàries realitzades per la doctora montbuienca, resident a La Mallola, Anna Font.

En conjunt, ambdues propostes han suposat una aportació municipal a La Marató de 270 euros.

L’acte va ser introduït per la regidora de Cultura Sara Bergantiño, qui va recordar que “des de l’Ajuntament ens hem adherit al projecte solidari engegat pels professionals d’Atenció Primària de l’Anoia i que ha suposat una venda solidària de litografies, realitzades per la doctora Anna Font. Hem adquirit una quinzena de litografies, que es destinaran al fons de protocol municipal. També des de l’Ajuntament hem adquirit 15 exemplars del llibre de poemes sobre la covid-19 “50 dies exiliats”, a càrrec de Xavier Fernández. Aquests llibres es lliuraran a les persones que han col·laborat en la difusió de l’activitat a través d’una lectura pública de poemes”.

Durant la presentació, Anna Font va explicar com va sorgir el projecte de realitzar les litografies solidàries, va valorar l’èxit de la proposta (ja se n’han venut quasi 500) i va mostrar el seu agraïment per la implicació de tota la societat civil.

La presentació del llibre de poemes “50 dies exiliats” va fer-la l’autor del llibre, un Xavier Fernández Gené que va recordar “la importància que té i ha tingut Montbui a la meva vida, on tinc bona part de la meva família”. El Xavier va exposar els motius que el van impulsar a escriure els poemes, a diari, durant la pitjor fase de la pandèmia. També va explicar les sensacions que va tenir en veure el patiment de la Conca d’Òdena en uns dies tan difícils. Fernández va recordar moments importants pel municipi i per la seva persona, i va mostrar-se molt satisfet i orgullós de poder realitzar una presentació per a una causa tan noble com la lluita contra la Covid-19.

A continuació, la vintena d’assistents a la sala de petti format Mont-Àgora van poder veure un vídeo on diferents personalitats de la vida cultural, associativa i social de Montbui i de la Conca d’Òdena realitzaven lectures dels poemes que integren el llibre “50 dies exiliats”. Va cloure l’acte amb una lectura de poemes a càrrec de regidors i regidores municipals i de l’Alcalde montbuienc Jesús Miguel Juárez.

Darrera actualització: 28.12.2020 | 09:50