Pla de xoc específic per fomentar l'ocupació a la Conca d'Òdena, amb un milió d'euros d'inversió, i que gestionarà la MICOD

Dijous, 5 de novembre de 2020 a les 00:10

El conseller de Treballs, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, va presentar aquest dimarts un Pla de xoc per a fomentar l’ocupació i ajudar al teixit productiu. El conseller, acompanyat d’Ariadna Rectoret, directora del Servei Català d’Ocupació (SOC), es va reunir amb els alcaldes i alcaldesses de la Conca d’Òdena per comentar les mesures específiques adreçades a territoris especialment afectats en l’àmbit socioeconòmic per l’aplicació de mesures de tancament perimetral com a via per prevenir els contagis de la Covid-19.

El pla de xoc específic de la Conca d’Òdena que posar en marxa el SOC té un pressupost d’un milió d’euros, que es pot destinar a subvencionar projectes ocupacionals i de foment de l’activitat econòmica que permetin crear i mantenir ocupació de qualitat, consolidar l’activitat dels sectors productius generadors d’ocupació del territori i possibilitar la inserció sociolaboral de les persones més desafavorides. El projecte l’executarà la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD).

En la presentació del pla als mitjans de comunicació l’alcalde d’Igualada i president de la MICOD, Marc Castells, en representació dels Alcaldes i Alcaldesses de la Conca, ha agraït al Departament de Treball “la resposta que es dona a les peticions exposades conjuntament pels set municipis de la Conca d’Òdena la primavera passada” i ha posat novament en valor la unitat política com a eina eficaç per aconseguir recursos. Castells ha remarcat que “el pla no suposa cap tracte de favor, atès que el teixit econòmic de la Conca van patir de manera extrema els estralls de la pandèmia durant les setmanes de confinament perimetral que aquest territori va patir la primavera passada”. El president de la MICOD va alertar, en aquest sentit, que “aquest ajut és molt benvingut, tot i que no serà suficient”.

De la seva banda, el conseller El Homrani va refermar el compromís del Govern amb els municipis de la Conca i va destacar que el pla d’ajudes preveu que siguin els ajuntaments afectats els qui determinin les accions concretes que es tiraran endavant a través de la MICOD i a través del SOC.

Darrera actualització: 05.11.2020 | 14:14