Orientació laboral i formativa pels més joves, amb el programa "Referent d'ocupació juvenil"

Dijous, 18 de febrer de 2021 a les 00:25

L’Ajuntament de Montbui compta amb una tècnica referent en l’àmbit de l’ocupació juvenil per implementar un programa d’orientació laboral i formativa pel jovent.

Aquesta figura tècnica treballa principalment per oferir acompanyament a aquests joves, a l’hora de prendre decisions en relació al fet de continuar els estudis o bé començar la recerca activa de feina. Una altra missió del referent d’ocupació juvenil és facilitar un canal de comunicació entre aquests joves i els serveis especialitzats del territori per a continuar amb la formació o bé iniciar el trànsit cap al món laboral; també té com a objectiu dotar als joves d’una figura de referència ocupacional en aquest moment de transició, que els ajudi no només en la presa de decisions sinó també en les seves relacions amb l’entorn social i familiar.

En aquest sentit, la persona referent treballa de forma estreta amb els professors de l’Institut Montbui, per tal de conèixer la realitat dels joves que finalitzen els seus estudis, i també pot detectar aquells casos de joves que poden necessitar acompanyament i assessorament. En aquest sentit, també manté una estreta col·laboració amb l’educador social municipal.

A un nivell més intern, la persona referent en ocupació juvenil treballa amb els joves les seves capacitats, les seves habilitats i competències i les seves aspiracions; també interactua amb els joves per conèixer les seves relacions amb l’entorn més immediat; d’igual manera es fan sessions d’assessoria individual i en alguns casos grupal i també és un objectiu d’aquesta figura tècnica la realització de tallers de recerca de feina, a través d’internet.

Per contactar amb la referent d’ocupació juvenil es pot trucar al 660 112 456 i també es pot obtenir tota la información del servei a l’Instagram @montbui_jove.

El programa de Garantia Juvenil és una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur juvenil. El servei està ubicat a Mont-Activa, al Centre Cívic i Cultural La Vinícola, i va adreçat als joves entre 16 i 29 anys. El programa està finançat per la Unió Europea-Fons Social Europeu (iniciativa d’ocupació juvenil) i canalitzat a través de la Generalitat de Catalunya (Servei d’Ocupació de Catalunya) i del SEPE.

Darrera actualització: 18.02.2021 | 10:49