Montbui viu intensament les festes nadalenques

Divendres, 27 de desembre de 2019 a les 00:05

El passat dissabte 21 de desembre va arribar a Montbui el Patge Hammend, en una de les primeres activitats de la Festa de Reis. La comitiva reial va arribar pels volts de les 7 de la tarda, en uns espectaculars vehicles, fins el Centre Cívic i Cultural La Vinícola, on nens i pares (unes 500 persones) van donar la benvinguda a l’emissari de Ses Majestats els Reis de l’Orient. Prèviament els infants i els pares i mares van poder gaudir amb un espectacle musical d’animació conduït pel grup “Rovell de l’Ou”

El Patge Hammend, en nom de la comitiva reial, es va adreçar als infants de Montbui. Els va saludar i els va recordar que la gran majoria dels infants de Montbui estan al Llibre Blanc, i que rebran els corresponents regals que han demanat, però també va avisar els menuts que fan trapelleries, i que a hores d’ara es troben en el Llibre Negre, que podrien rebre carbó de l’Orient si no milloren la seva actitud i comportament.

 

Un cap de setmana ple d’activitats

Dissabte va ser una jornada plena d’activitats al Nucli Urbà, on es va ubicar un Mercat d’Artesania a la zona del Boulevard, amb la participació de diferents entitats locals i també amb la presència d’alguns artesans. Així, les entitats “Trenca l’Ou”, “Inama” i “Ampa Antoni Gaudí” van conduir diferents tallers infantils. Els més menuts també van poder gaudir amb inflables ubicats a la mateixa Plaça de l’Ajuntament i van protagonitzar l’activitat del “Caga Tió” de la UEM, amb sorpreses i regals. La comissió “Viu la Festa”  va preparar una xocolatada per a tothom. I durant tot el matí també es va dur a terme la tradicional “Tómbola Solidària” de l’entitat Artesanas de Corazón.

També dissabte pels volts de la 1 de la tarda es donava a conèixer el veredicte del 8è Concurs d’Aparadors Nadalencs de Montbui, que en aquesta ocasió va tenir com a vencedor l’aparador de l’establiment CTM Montbui, que va ser el més puntuat en el global dels diferents còmputs d’enguany.

 

Continuen les propostes de l’Agenda Nadalenca

Aquest dilluns han començat les activitats del “Nadal al Carrer” 2019, conjunt d’activitats adreçades als infants montbuiencs d’entre 3 i 12 anys i que es duen a terme sota organització de la regidoria d’Infància. Aquest matí els infants participants han pogut veure una projecció de cinema a Mont-Àgora. Aquesta tarda duran a terme un taller de capsetes de Nadal. Demà dimarts passaran tot el dia d’excursió a Barcelona, visitant Fira Park. I el divendres 27 de desembre finalitzarà el Nadal al Carrer amb una doble sessió. Pel matí s’organitzarà un Taller de Postals de Nadal i a la tarda els infants faran cagar el Tió al Centre Obert.

Aquest dimarts a partir de les vuit del vespre tindrà lloc l’activitat “El silenci del Nadal”, cinc minuts de silenci i de reflexió solidària i humana, organitzada per ACO/JOC, i que es durà a terme com és habitual a la Plaça de l’Ajuntament.

També dimarts, però a les onze de la nit tindrà lloc la tradicional Missa del Gall a la Parròquia de Santa Margarida del Nucli Antic. L’endemà, dia de Nadal, a partir de les 11 del matí s’oficiarà la Missa de Nadal a la Parròquia de Sant Maure, i a partir de les 12 tindrà lloc l’ofici nadalenc a la Parròquia de Santa Margarida.

El dijous 26 de desembre tindrà lloc al CCC La Vinícola el tradicional “Ball de la Gent” de Sant Esteve, amb torrons i moscatell per a tothom. El ball anirà a càrrec de Bartomeu i Sheila Grados.

El proper dissabte 28 de desembre, entre les 10 del matí i la 1 de la tarda, i entre les cinc i les vuit del vespres, l’Espai de les Arts i del Coneixement Mont-Àgora es convertirà en “Nadalàgora, la vila de Nadal”. L’equipament cultural montbuienc es transformarà en un indret ple decorats nadalencs i espais decorats per gaudir les festes. Es tracta d’una activitat familiar, amb entrada lliure i gratuïta, en la qual els assistents podran decorar cup-cakes a la caseta de xocolata, fer manualitats amb personatges com Frozen i Ana, i moltes més sorpreses.

 

Dissabte 28: “Innocents sobre rodes: marxa lúdica en bicicleta”

També dissabte, però a partir de les 4 de la tarda la Plaça de l’Ajuntament serà escenari dels preparatius de l’activitat “Innocents sobre rodes”, primera marxa nocturna en bicicleta organitzada per l’Ajuntament de Montbui a través de la regidoria d’Esports.

Es tracta d’una marxa lúdica en bicicleta per a tothom, la qual es durà a terme amb sortida i arribada a la Plaça de l’Ajuntament, després de completar un petit circuit urbà. L’activitat començarà a partir de dos quarts de sis de la tarda, fet que comportarà que tots els participants hagin de portar casc i llum a les seves respectives bicicletes.

L’activitat “Innocents sobre rodes”, realitzada coincidint amb el 28 de desembre, inclourà el sorteig de 10 bicicletes, regals i obsequis diversos entre els participants. També es sortejaran diferents vals de compra en material esportiu.

També hi haurà premis al participant més jove, al més gran, a la bicicleta millor guarnida de Nadal, a la bicicleta més antiga, i a les dues entitats montbuienques que aportin més participants a l’activitat.

Les inscripcions per a aquesta prova es poden fer el mateix dia de la prova, a partir de les quatre de la tarda, en el punt de sortida, davant l’Ajuntament. També es poden formalitzar anticipadament a la pàgina web municipal.

Un cop finalitzada la prova hi haurà xocolatada amb melindros per a tots els participants i es durà a terme el corresponent sorteig de regals entre les persones que hagin pres part a la prova. El sorteig es durà a terme al Centre Cívic i Cultural La Vinícola i en ell hi prendran part els dorsals de les persones que hagin pres part a la prova.

 

Marató de Joguines, agility, i lliurament de la carta al Patge a Mont-Àgora

Les activitats solidàries també tindran protagonisme el proper dissabte, amb la Marató de Joguines de Creu Roja Anoia, emmarcada per segon any consecutiu en el Torneig Solidari de Nadal que organitza el Futbol Sala Montbui.

Les persones que ho desitgin podran portar una joguina nova fins al pavelló Mont-aQua, per tal de col·laborar a la campanya de recollida de joguines. L’horari de recollida de joguines serà entre les nou del matí i les vuit del vespre.

L’activitat és organitzada pel Futbol Sala Montbui, Creu Roja Anoia i l’Ajuntament de Montbui.

També aquest dissabte, a partir de les nou del matí, tindrà lloc a l’Estadi Municipal de Futbol una prova “Pandereta” d’agility, organitzada pel Club Agility Rivalcan. La competició es desenvoluparà durant tota la jornada. L’endemà diumenge es farà la segona jornada competitiva d’aquesta activitat, entre les 9 del matí i les cinc de la tarda.

Una de les activitats més esperades pels més menuts es durà a terme aquest proper diumenge: el lliurament de la carta al Patge Hammend. Els patges reials recolliran les cartes i peticions dels infants montbuiencs a Mont-Àgora, entre les onze del matí i les dues de la tarda. Els caramels d’aquesta activitat són aptes per a celíacs.

També diumenge, però en aquest cas al Nucli Antic, els patges reials recolliran les cartes dels infants a l’Ateneu Cultural i Recreatiu. L’activitat començarà a partir de dos quarts de 12 del matí, amb l’organització de la Comissió de Reis Nucli Antic.

I les activitats del diumenge finalitzaran amb un nou Ball de la Gent Gran a càrrec d’Elisabet Mayoral, a partir de les sis de la tarda, al CCC La Vinícola.

 

Revetlla de Cap d’Any

Una altra de les novetats de les festes nadalenques d’enguany a Montbui és l’organització aquest proper dimecres 1 de gener (un cop les campanades anunciïn l’Any Nou), d’una Revetlla popular de Cap d’Any, la qual es durà a terme a la Sala Auditori Mont-Àgora. El grup “Band the Cool” serà l’encarregat de conduir amb la seva música i alegria la vetllada, amb entrada lliure i gratuïta. Hi haurà gots reutilitzables i servei de bar.

 

Darrera actualització: 27.12.2019 | 08:38

Imatges

Tòmbola solidària CTM Guanyadors concurs d'aparadors