Montbui va commemorar el 8-M, Dia Internacional de les Dones, amb propostes reivindicatives

Divendres, 13 de març de 2020 a les 00:10

En el marc de la celebració del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, Montbui va acollir diumenge passat nombroses activitats reivindicatives. Així, de bon matí, l’artista urbana Ginagiore va realitzar un mural de pintura urbana a la cruïlla entre el Carrer del Pont i el Carrer Can Passanals. A partir de les 11 del matí, una trentena de dones es van aplegar per participar en un taller de pancartes (les quals portarien a la tarda, en el decurs de la manifestació reivindicativa celebrada a Igualada). I a les 12 del migdia es va fer la lectura d’un contundent manifest en pro de la igualtat entre homes i dones, en un acte presidit per l’Alcalde Jesús Miguel Juárez i per la regidora d’Igualtat Coral Vázquez.

Cal remarcar que centenars de dones montbuienques van participar diumenge a la tarda a la marxa unitària reivindicativa pels drets de les dones.


 

Celebrada una “Hora del Conte” amb valors sobre la igualtat de gènere

Dissabte passat la Biblioteca Mont-Àgora va acollir una sessió de l’”Hora del Conte” amb valors sobre la igualtat de gènere. L’acte va anar a càrrec de Raig de Sol, i s’adreçava a infants (i les seves famílies), a partir de 3 anys.


 

Diumenge es va celebrar la Primera Matinal d'esport femení, amb motiu al 8-M

Diumenge passat, en el marc de la celebració del 8-M “Dia Internacional de les Dones”, va tenir lloc a Montbui la primera matinal d’esport femení. Van començar les activitats a les 9 del matí amb una exhibició de Gimnàstica de Manteniment de la Gent Gran a Mont-aQua. A la mateixa hora es va dur a terme una exhibició de gimnàstica rítmica, a càrrec de les noies del Club Esportiu Montbui. I també es van disputar diferents partits d’handbol femení base. També durant el matí, però als exteriors de Mont-aQua, es va organitzar un taller pràctic sobre l’ús de bastons per a marxa nòrdica.

Posteriorment, dintre del pavelló, es va fer un partit de futbol sala entre les assistents, i després les jugadores de l’Associació Bàsquet Mares Montbou van jugar un partit d’exhibició. Va finalitzar la matinal amb una sessió de zumba per a tothom, amb l’equip de Mont-aQua, i posteriorment amb la tradicional foto de família i l’adhesió a la campanya “Si no veus esport femení, t’estàs perdent la meitat de l’espectacle”.

Les activitats es van organitzar des de la regidoria d’Esports. La mateixa regidora Isabel Guerrero va ser present en totes les activitats i va mostrar la seva satisfacció per poder implicar a les entitats del municipi en la promoció reivindicativa de l’esport femení.

Cal destacar que també durant el matí de diumenge el Club d’Esports Les Moreres va organitzar a les seves pistes ubicades al Nucli Antic unes “Finals de Pàdel”.


Fins el 22 de març es poden presentar obres al 18è Concurs de Fotografia per a dones: "Com ens veiem les dones?"

El diumenge 22 de març, a les 12 hores, és la data límit per presentar obres a concurs al 18è Concurs de Fotografia per a Dones “Com ens veiem les dones” ? Aquest certamen, organitzat per Dones amb Empenta, té enguany com a tema “Nosaltres i el planeta”. Hi haurà tres premis, un primer de 100 euros, un segon de 75 euros i un tercer premi, el del públic, dotat amb 50 euros.

Podeu consultar les bases del concurs a la web www.dae.cat, a l’instagram @donesambempenta, a twitter @DonesAmbEmpenta #Concurs DAE2020 i a Facebook www.facebook.com/donesambempenta

El dissabte 28 de març a partir de dos quarts de vuit del vespre, al vestíbul de Mont-Àgora, es realitzarà l’acte de lliurament de premis a les guanyadores, i també s’obrirà una exposició amb les obres participants.

Darrera actualització: 13.03.2020 | 10:08