Montbui va celebrar un magnífic Carnestoltes

Divendres, 13 de març de 2020 a les 00:00

Montbui va celebrar el passat dissabte, per partida doble, una nova edició del Carnestoltes. La jornada va començar amb la festa infantil, que va realitzar-se per primer cop a MontMercat. Un miler de persones van ser presents en aquesta activitat, que va tenir l’acompanyament del grup d’animació infantil Cia “La Cremallera”. A més de l’animació, es va celebrar una cercavila pel Passeig Catalunya, de forma prèvia al lliurament de premis.

Va cloure aquest Carnestoltes infantil amb el lliurament de premis, que va anar a càrrec de l’Alcalde Jesús Miguel Juárez, la regidora d’Educació i Infància Coral Vázquez i la de Cultura Sara Bergantiño.

El premi a la nena més petita disfressada va ser per a la petita Sigrid, disfressada de “Minnie”. Després es van lliurar els premis a la categoria de 0 a 3 anys. Primer lloc per a Hugo Fuero, amb “Volando voy”; en segon lloc va quedar Àlex Rojo, amb “bombero”, i tercers van ser Nael i Alma amb “nines de drap”

A la categoria de 4 a 6 anys, primer premi per a Nicol Rodríguez, amb la disfressa “Piano”; segon premi per a Astrid i Gael amb “Traigo una carta para ti” i el tercer guardó va ser per a Noa i Zoe (“tempesta”).

Pel que fa a la categoria de 7 a 12 anys, primer premi per a Irena Guzmán, amb “Lori, la nena que volia ser lloro”; en segon lloc va quedar Carla Moreno (“globus”) i la tercera posició va ser per a Marc Arias, amb “sistema solar”.

El guardó a la comparsa més sostenible va ser pels nens i nenes de l’Associació Inama, amb la disfressa “El bosc que es crema”; també es va lliurar un premi a la comparsa més divertida, que va ser la de l’Esplai Àuria, i la disfressa “Diver-chef”.

I, per finalitzar el Carnestoltes infantil es va lliurar un premi a la comparsa més nombrosa que va ser per a les Llars d’Infants Municipals de Montbui, amb la disfressa “Cargol treu banya”.

 

La comparsa “Dracs de Sakura” guanya el Carnesoltes de grans

Un cop finalitzat l’infantil, els participants en el Carnestoltes d’adults es van dirigir fins el Carrer de l’Amistat, a tocar del barri de Vista Alegre, per concentrar-se i donar inici a la rua del Carnestoltes de Grans, que enguany va comptar amb una dotzena de comparses i també una desena de participants en categoria individual.

La rua va ser conduïda per la carrossada de l’AMPA García Lorca, entitat guanyadora de l’edició anterior, i va tenir com a novetat la celebració d’un tram de més de 200 metres en silenci, pel Passeig d’Espanya. Aquesta mesura inclusiva es va fer perquè els/les menors amb Transtorns de l’Espectre Autista (TEA) poguessin gaudir de la rua. Tot seguit les comparses van enfilar per carretera de Valls, el Boulevard, i arribant fins el carrer Parlament i MontMercat, on els esperava el “showman” Mateo Vergara.

Durant el període de deliberació del jurat, l’”speaker” va anar fent pujant a totes les comparses i disfresses individuals a l’escenari, per tal que tot el públic les poguès anar valorant.

Pels volts de dos quarts de 10 de la nit es va fer el lliurament de premis. Van presidir aquest acte el regidor l’Alcalde Jesús Miguel Juárez, la regidora de Cultura Sara Bergantiño i el regidor de Promoció Econòmica Jordi Bòria.

El primer premi a la categoria de comparsa va ser per a “Dracs de Sakura”, que va guanyar 400 euros i trofeu. La segona millor carrossa va ser per a “Requetebuhos”, que va obtenir 300 euros i trofeu, mentre que el tercer premi va ser “Las notas” (200 euros i trofeu). El premi a la comparsa més nombrosa i també el guardó a la comporsa més divertida va ser per a “Reduir, reciclar, reutilitzar: gaudim del mar”. El premi a la comparsa més treballada va guanyar-lo “Vive Disney”, mentre que el guardó a la comparsa més crítica va ser per a “Contaminació marina”. El premi a la comparsa més original se’l va endur “La vida es un juego, y juega”. La comparsa més balladora va ser per a “Fly free” i el guardó a la comparsa més sostenible va ser per a “La terra és casa teva, estima-la”.

Cal remarcar que el primer premi individual va correspondre a la disfressa “No me pises que llevo chanclas”. El segon va guanyar-lo la disfressa “Recuerdos en blanco y negro”, mentre que el tercer guardó va ser per a “Si se hace, se hace bien”. Els premis en aquesta categoria als tres primers classificats eren de 100, 80 i 60 euros respectivament.


 

Darrera actualització: 13.03.2020 | 10:02