Montbui va celebrar la Festa Major d'Hivern

Dimecres, 23 de gener de 2019 a les 00:00

Montbui va celebrar durant els darrers dies el gruix d’activitats de la Festa Major d’Hivern, celebrada en honor al patró Sant Maure.

Les propostes culturals van començar dimecres 9 de gener al matí amb un espectacle infantil per als escolars de Montbui a càrrec de la companyia “Ytuquepintas”. Centenars d’estudiants montbuiencs van presenciar l’espectacle “Jojo, memòria d’un orangutan, el qual va fer les delícies d’escolars i dels docents assistents”.

Els actes van continuar el divendres 11 de gener al vespre, al Centre Cívic i Cultural La Vinícola, amb la setzena edició del Concurs de Monòlegs de la Festa Major d’Hivern. Un any més, sota la conducció de Miguel Ángel Marín, un monoleguista que va treure mols somriures a les més de 250 persones que van omplir la Sala d’Actes del centre cultural montbuienc. El concurs d’enguany va tenir com a guanyadora a Silvia Latorre, guanyadora d’un premi de 150 euros; en segon lloc es va clasificar Jorge Pacheco.

Les activitats van continuar el dissabte 12 de gener, a la plaça de l’Ajuntament, amb una matinal on la quitxalla va jugar amb inflables, elàstics, karts, i on també van poder participar en un original taller pintacares. També es va dur a terme una xocolatada, que va anar a càrrec de la Comissió de Festes Nucli Urbà.

 

La màgia de “Melanie”, plat fort de la Festa Major d’Hivern

Durant els darrers anys s’ha convertit en una tradició. La màgia familiar omple la sala-auditori de Mont-Àgora per viure un espectacular número a càrrec de la jove “Melanie”, una de les millors magues de l’actualitat a casa nostra, en un espectacle amb el segell del Mag Lari. Sens dubte un espectacle que no va deixar indiferent a ningú i que demostra el gran nivel d’aquesta jove il·lusionista que va oferir una gran actuació al públic montbuienc que omplia tres quartes parts de la sala montbuienca. També a la tarda, però a l’Ateneu del Nucli Antic, es va celebrar el tradicional Campionat de Botifarra de la Festa Major d’Hivern. I el Grup d’Esplai Montbui va organitzar una gimcana entre la mainada, que va finalitzar amb una xocolatada.L’Ateneu Cultural i Recreatiu del Nucli Antic va acollir les darreres dues activitats del dissabte: el Sopar de Sant Maure-Botifarrada, i una Disco-mòbil, amb música dels anys 80 fins a l’actualitat.

El diumenge l’església de Sant Maure va acollir la tradicional Missa de Sant Maure, que enguany va ser ben especial, amb el final de la commemoració del 50è aniversari de la parròquia de Sant Maure, fet pel qual cal destacar-hi l’assistència del Bisbe de Vic Romà Casanova. La cerimònia va incloure la tradicional ofrena del Ciri Votiu, a càrrec de l’Alcalde del municipi Teo Romero.

A partir de la una de la tarda, al Nucli Antic, es va dur a terme la Cercavila de Sant Maure, a càrrec dels músics del Grup de Diables de Montbui, finalitzant a l’Ateneu Cultural i Recreatiu, on es va dur a terme el tradicional Vermut.

Diumenge a la tarda l’Ateneu Cultural i Recreatiu del Nucli Antic va acollir un Campionat femení de dòmino, i la representació de l’obra “Qui els va parir”, a càrrec del Grup de Teatre Montbui.

La Festa Major d’Hivern Sant Maure va finalitzar el dimarts 15 de gener, patró de Sant Maure, amb la Missa que es va dur a terme a la Parròquia de Santa Margarida.

Darrera actualització: 23.01.2019 | 16:57