Montbui recupera la Festa Major, adaptant-la als formats i als protocols contra la covid-19

Dijous, 8 de juliol de 2021 a les 07:00

Consulteu AQUÍ el programa de la Festa Major de Montbui

El cap de setmana principal de la Festa Major montbuienca es viurà del 16 al 18 de juliol. Després d’un any 2020 on no es va poder celebrar per la pandèmia, Montbui recupera la seva festa grossa, amb un format adaptat a l’actual normativa. Seran tres dies de festa i germanor, on el civisme de la ciutadania ha de ser present per tal de poder gaudir amb seguretat d’uns dies ben especials.

El format, el desenvolupament, les seus i fins i tot els horaris s’han hagut de repensar al detall. També s’ha hagut de treballar en tots els detalls organitzatius, com en el fet de repetir les actuacions dels artistes que actuaran divendres i dissabte per intentar arribar al màxim nombre de veïns i veïnes. Les restriccions d’aforament i la impossibilitat de realitzar activitats itinerants (com ara cercaviles tradicionals o correfocs) han condicionat també l’elecció i el format dels espectacles.

Entre els plats forts de la Festa Major de Montbui està el doble concert que oferirà (divendres 16 i dissabte 17) Nuria Fergó a la pista de l’Escola García Lorca. També aquelles dues nits, però a Mont-Àgora, sobresurten els monòlegs de David Sas i El Sevilla (el popular cantant de “Mojinos Escozíos”). I a nivell més local es podrà gaudir al pati de l’Institut Montbui dels ritmes joves de “La Séptima Trastada”. També ha generat molta expectació el Concert que oferirà el grup d’animació “El pot petit” el diumenge 18 de juliol al pati de l’Escola García Lorca, i que serà una de les darreres activitats del programa d’actes al Nucli Urbà.

No hi faltaran cercaviles estàtiques, espectacles de foc estàtics, activitats esportives, i propostes per a tots els públics, tant petits com grans.

Com a novetat destacada cal remarcar que el dilluns dia 19 entre les 18.30 i les 20.30 hores el tradicional espai dels firaires –que enguany s’ubicarà a l’esplanada de La Mercè, aprop del Mercadona- serà espai lliure de soroll, un gest dedicat a les persones amb Transtorns de l’Espectre Autista.

Al Nucli Antic la principal novetat serà el trasllat de concerts i espectacles a la pista esportiva de l’Escola Montbou, buscant un espai més obert. Algunes activitats de petit format es continuaran realitzant a l’emblemàtica Plaça Major.

Darrera actualització: 08.07.2021 | 08:49