Montbui ja està gaudint les activitats d'unes festes nadalenques adaptades a la nova realitat

Dilluns, 28 de desembre de 2020 a les 00:10

Santa Margarida de Montbui està vivint i celebrant les primeres activitats de l’Agenda Nadalenca, enguany amb activitats adaptades a la situación de pandèmia per la Covid-19. Des del passat 9 de desembre l’”Arbre dels Desitjos” ja rep a la Plaça de l’Ajuntament aquelles peticions dels veïns i veïnes del municipi, en forma de targetes que poden adquirir a diferents establiments del municipi.

D’igual manera, des d’aquest dimarts dia 15 de desembre està en funcionament la Bústia Reial a Mont-Àgora. Els nens i nenes del municipi ja poden portar les seves cartes físiques a aquesta bústia, en la qual poden dipositar els desitjos pels Patges Reials, i on també reben un obsequi dels emissaris dels Reis de l’Orient.

La Bústia Reial de Mont-Àgora estarà en marxa dimecres 16 i dijous 17 de 17.30 a 20.00 hores, també el divendres 18 de 16 a 21 hores; el dilluns 21, dimarts 22 i dimecres 23 de desembre de 17.30 a 20.00 hores.

Pel que fa a la Bústia Reial del Nucli Antic, està ubicada a l’Ateneu Cultural i Recreatiu, i els infants i les famílies podran adreçar-hi els desitjos el dissabte 19 i el diumenge 20 de desembre, entre les 10 i les 13 hores i entre les 16 i les 21.

Aquest divendres 18 de desembre, a partir de les sis de la tarda, tindrà lloc una sessió de “L’hora del conte telemàtica”, a càrrec de Clara Gavaldà. És una activitat adreçada als infants a partir de 3 anys. Amb el títol “Contes amb gust de torrons”, es podrá seguir en directe a l’instagram @bibliotecamontagora.

També aquest divendres dia 18, però a partir de les 7 de la tarda, es realitzarà la presentació del llibre solidari “50 dies exiliats”, obra de Xavier Fernández Gené. Durant l’acte es farà la projecció de l’àudiovisual “Lectures solidàries” del mateix llibre. L’activitat es durà a terme amb aforament reduït, segons el protocol de cultura contra la covid-19.

Per poder assistir a aquesta activitat cal trucar al telèfon 93 768 13 21.

Tammateix segueix a la venda el llibre “50 dies exiliats” a la Biblioteca Mont-Àgora, al preu de 15 euros.

Aquest dissabte 19 de desembre tindrà lloc al Boulevard montbuienc una jornada de compres nadalenques, amenitzades amb la tradicional megafonia. Enguany aquesta megafonia s’ha ampliat en un tram que va de la Plaça Patrocinio Sevilla fins al final de la carretera de Valls en direcció a Igualada. El projecte d’ampliació de la megafonia ha permès també la reparació dels altaveus anteriors existents, així com l’automatització del sistema.

La jornada de compres és una bona oportunitat per conèixer el comerç de proximitat montbuienc, en una jornada on no hi faltaran descomptes especials, ambientació nadalenca. També es faran activitats d’animació adaptades als protocols anticovid-19 i es coneixerà el comerç guanyador del Concurs d’Aparadors Nadalencs (durant la matinal hi haurà també un punt de votació presencial).

El mateix dissabte 19, però a partir de les sis de la tarda, està prevista l’arribada formal del Patge Hammend i la Patgessa Alika a Montbui. Cal destacar que Ses Majestats els Reis de l’Orient van enviar aquest dimarts dia 15, a través de les xarxes socials municipals, un missatge encoratjador i de reconeixement als valors dels més menuts del municipi mostrats durant aquest difícil 2020, i explicant-los les novetats de la Festa de Reis d’enguany.

L’arribada del Patge i la Patgessa arribarà acompanyada d’un espectacle d’animació infantil amb el grup Karaoke’s Band, que començarà a les 18.00 hores.

Una hora més tard, a partir de les 7 de la tarda, es produirà l’arribada formal de la comitiva de patges. Els Patges Reials faran l’acte de benvinguda amb el tradicional Llibre Blanc i el Llibre Negre i també participaran en un video-missatge/resum de l’any 2020.

Per poder assistir presencialment a aquest acte, que serà retransmès en streaming a la web municipal www.montbui.cat i al Facebook municipal, cal inscripció al telèfon 937681321. L’aforament estarà limitat segons els protocols sanitaris i les restriccions en vigor. També es limita a dues persones adultes per nen/a i/o familia. Només es podrá accedir amb cita prèvia.

Lliurament de la carta, enguany telemàtic: els patges parlaran amb tothom qui ho desitgi per videotrucada

Una de les novetats de la Festa de Reis d’enguany és que l’acte formal de lliurar la carta al Patge enguany no serà presencial, per respectar els protocols i per evitar la barreja de grups de no convivents i les llargues cues que s’hi formen habitualment. Des de la Comissió de Reis Nucli Urbà s’ha treballat perquè tots els infants i adults que ho desitgin puguin parlar amb els emissaris reials a través d’una videotrucada.

Per poder rebre la trucada dels Patges Reials, cal que els interessats omplin el corresponent formulari que es troba penjat a la web municipal www.montbui.cat, i també a les xarxes socials municipals. Les trucades telemàtiques es començaran a realitzar el dimecres 23 de desembre, i també es duran a terme els dies 24, 27, 29, 30 i 31 de desembre i els dies 2 i 3 de gener, en diferents horaris.

El dijous 24 de desembre és previst que a les 8 del vespre es realitzi la tradicional trobada de reflexió solidària i humana “El silenci del Nadal”, a la Plaça de l’Ajuntament.

Enguany no hi haurà les tradicionals Misses del Gall, però sí es mantenen la Missa de Nadal a la parròquia de Sant Maure el divendres 25 a les 11 del matí i la Missa de Nadal a la parròquia de Santa Margarida del divendres 25 a les 12 del migdia.

Entre els dies 28 i 30 de desembre està previst que es realitzi una nova edició del “Nadal al Carrer 2020”, conjunt d’activitats adreçades als infants d’entre 3 i 12 anys, i que es realitzaran majoritàriament al Centre Obert (carrer Sant Miquel, 6).

I el 5 de gener, a partir de les 12 del migdia, està previst que el cel de Montbui aculli la presència dels Reis de l’Orient, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin. Des de les terrasses i balcons, no pas a peu de carrer, es podrà veure l’arribada de Ses Majestats.

I també està previst que el proper dia 5 de gener a partir de les 17.00 hores es realitzi una rebuda telemàtica a Ses Majestats els Reis de l’Orient. Es tracta d’una rebuda institucional retransmesa en streaming per la pàgina web municipal i el Facebook de l’Ajuntament. En aquest acte, es farà efectiva la lectura del desitjos per part del nens i nenes de les escoles García Lorca i Antoni Gaudí guanyadors del concurs de cartes a Ses Majestats.

Cal remarcar que les activitats de la Festa de Reis s’adaptaran a l’evolució dels protocols sanitaris. Des de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui s’exigeix en totes les activitats presencials ús obligatori de mascareta, higiene de mans amb gel hidroalcohòlic i respecte de les distàncies de seguretat.


 

Darrera actualització: 28.12.2020 | 09:26