Montbui ja està celebrant les activitats nadalenques

Dilluns, 28 de desembre de 2020 a les 00:35

Santa Margarida de Montbui està celebrant unes festes nadalenques, adaptades a la situació de pandèmia de Covid-19. Especialment, la Festa de Reis està condicionada per les restriccions, però això no ha estat obstacle perquè els infants del municipi poguessin gaudir dissabte passat amb l’arribada dels Emissaris Reials, el Patge Hammend i, per primer cop, acompanyat per la Patgessa Alika.

Els patges reials van arribar a Mont-Àgora dissabte al vespre, en una cerimònia molt lluïda i que va tenir com a pròleg un espectacle d’animació a càrrec del grup Karaoke’s Kids. Enguany, per primer cop, es va poder seguir aquesta arribada en streaming, a través de la pàgina web municipal i del Facebook de l’Ajuntament.

Els emissaris reials van saludar als infants montbuiencs i els van explicar que Els nostres senyors ens han enviat per acompanyar-vos i intentar endolcir-vos una mica aquests temps tant durs per a tothom. Estem molt feliços de poder estar aquí avui, tot i les restriccions per viatjar, que com ja sabeu hem tingut durant aquest any. Però, finalment, encara que sigui amb unes condicions diferents a d’altres anys, hem pogut arribar a Montbui”. L’activitat va ser molt ben valorada pels assistents, especialment pels més menuts, i es va desenvolupar seguint tots els protocols i restriccions de distància social, neteja de mans i ús de mascareta durant tot l’acte, amb un aforament molt limitat, entrada amb cita prèvia, i traçabilitat màxima.

Bústia Reial i videotrucades per lliurar la carta als Patges

Cal recordar que els Patges Reials rebran les cartes dels infants a través de dos sistemes. D’una banda, tant a Mont-Àgora com a l’Ateneu Cultural i Recreatiu s’ha habilitat una bústia física, on els infants poden dipositar les seves cartes amb els desitjos. Aquesta bústia continua operativa a Mont-Àgora a les tardes, de 17.30 a 20.00, i fins el dimecres 23 de desembre.

Una de les novetats de la Festa de Reis d’enguany és que l’acte formal de lliurar la carta al Patge enguany no serà presencial, per respectar els protocols i per evitar la barreja de grups de no convivents i les llargues cues que s’hi formen habitualment. Des de la Comissió de Reis Nucli Urbà s’ha treballat perquè tots els infants i adults que ho desitgin puguin parlar amb els emissaris reials a través d’una videotrucada.

Per poder rebre la trucada dels Patges Reials, cal que els interessats omplin el corresponent formulari que es troba penjat a la web municipal www.montbui.cat, i també a les xarxes socials municipals. Les trucades telemàtiques es començaran a realitzar el dimecres 23 de desembre, i també es duran a terme els dies 24, 27, 29, 30 i 31 de desembre i els dies 2 i 3 de gener, en diferents horaris.

Cal recordar d’altra banda que la màgia del Nadal està ben present a Montbui, l’”Arbre dels Desitjos”, que ja està ple de peticions i desitjos de la ciutadania. Aquest arbre està ubicat a la Plaça de l’Ajuntament i rep les peticions en forma de targetes que poden adquirir a diferents establiments del municipi.

Compres nadalenques, als comerços de proximitat

Un dels trets distintius d’aquesta campanya nadalenca està sent l’aposta clara i decidida de la ciutadania per comprar als comerços i establiments de proximitat. En aquest sentit, dissabte passat va tenir lloc una jornada comercial amb ambientació nadalenca i propostes per al públic familiar, com un Tió i jocs tradicionals a la Plaça de l’Ajuntament. D’igual manera, el grup d’Animació Gralla va amenitzar la jornada de compres.

Gonzalo guanya el Concurs d’Aparadors Nadalencs

L’establiment de moda Gonzalo va ser el comerç guanyador del primer premi del 9è Concurs d’Aparadors Nadalencs, que dissabte passat va tenir la seva jornada de cloenda. Les autoritats municipals encapçalades per l’Alcalde Jesús Miguel Juárez i el regidor de Promoció Econòmica Jordi Bòria van fer el lliurament d’aquest premi als responsables de l’establiment, que es van endur un premi de 400 euros i una placa commemorativa.

El segon premi d’aquesta edició, valorat en 200 euros, va correspondre a CTM Teràpies Montbui i el tercer premi, amb un premi de 50 euros, va ser per a Masco Center.

Cal remarcar que durant la jornada de dissabte es va conèixer la deliberació del jurat (40 per cent del veredicto final), així com també es va desenvolupar la jornada de votació popular (40 per cent més). D’igual manera, el 20 per cent restant sortia de les votacions realitzades entre els aparadors finalistes a la pàgina de Facebook de la Unió d’Establiments de Montbui).

Darrera actualització: 28.12.2020 | 09:45

Imatges

Primer premi Concurs d'Aparadors Viu el Nadal a Montbui 2020: Jocs per la mainada Arribada patge Hammend i patgesa Alika