Montbui estrena la nova zona d'elements lúdics per a la gent gran, ubicada al Centre de Dia

Dimecres, 3 d'octubre de 2018 a les 16:00

Els elements lúdics estaran a l'abast de tota les persones grans de Montbui, els dies laborables, de 10 a 13 hores, i de 16 a 18

Aquest dimecres al matí ha tingut lloc l’acte d’inauguració de la nova zona d’elements lúdics per a activitat física de la Gent Gran, que es troba ubicada al pati del Centre de Dia Montbui (ubicat al Nucli Antic del municipi). Aquest nou espai lúdic serà d’ús obert per a totes les persones grans (s’hi podrà accedir tant en horari de matí com de en horari de tarda, i ho podran fer tant els usuaris/àries del Centre de Dia com aquelles persones grans de Montbui que així ho desitgin).

 

L’acte d’estrena d’aquest nou espai lúdic per a la Gent Gran s’ha dut a terme en el marc de la celebració de la “Setmana de la Gent Gran” de Montbui, i ha comptat amb la presència de l’Alcalde montbuienc Teo Romero, la regidora de Benestar Social i Ciutadania Aurora Fernández i el president de l’Associació de la Gent Gran de Montbui Joan Compte. Tammateix han estat presents el president de la Fundació Sòciosanitària Sant Josep, Lluís Pujol Martínez, també el responsable adjunt a gerència de la Fundació, Lluís Pujol Pardo, així com Vicky Díaz, directora del Centre de Dia Montbui.

 

El nou espai està ubicat dintre del Centre de Dia Montbui, i consisteix en diferents aparells que permeten afavorir l’activació física de les persones grans, a través d’aparells que els obliguen a realitzar activitat física per treballar aspectes com l’equilibri, els reflexes, la coordinació, etc. Aquest nou espai lúdic estarà obert d’entrada, en horari laborable, de 10 a 13 hores i de 16 a 18.

 

Tant el president de l’Associació de la Gent Gran de Montbui Joan Compte com el responsable de la Fundació Sòciosanitària Sant Josep Lluís Pujol Martínez van remarcar la importància d’aquest nou espai, i van convidar les persones grans de Montbui a fer-se’l seu. Pujol va destacar que “hi haurà personal del Centre de Dia que vetllarà pel correcte ús d’aquests elements lúdics en l’horari d’obertura a la població en general”. De la seva banda, l’Alcalde de Montbui, Teo Romero va remarcar que “posem en marxa aquest espai lúdic que estarà obert a tot el poble de Montbui, especialment perquè la gent gran pugui fer exercici suau”. L’Alcalde va recordar que “en aquest espai on som avui, hi havia estat primerament una escola, més tard el pati d’una llar d’infants, però amb el descens de la natalitat les necessitats han anat canviant i el que tenim i el que necessitàvem era un Centre de Dia ampliat. Vam passar de 25 a 35 places gràcies a l’espai de l’antiga llar d’infants. I tenim una llista d’espera de 40 persones, la seva majoria de Montbui. Aquest nou espai lúdic és una millora important”. Teo Romero va agrair la “gran tasca que està fent la Fundació Sòciosanitària Sant Josep i les professionals que diàriament atenen els nostres avis” i va recordar que

“per a nosaltres la gent gran és prioritària. Entenem que com a comunitat hem d’estar agraïts a la tasca que heu realitzat i que continueu fent. El valor de la Gent Gran és el valor de l’esforç, el valor de l’experiència. Cal respectar i agrair a les nostres persones grans per tot el que ens heu donat”.

 

Va finalitzar l’acte amb una xocolatada per a tots els assistents, realitzada per membres de la Comissió de Festes del Nucli Urbà.

Darrera actualització: 03.10.2018 | 16:05

Imatges

Discurs de les autoritats Les autoritats, durant la inauguració