Montbui commemorarà el 8 de març, el Dia Internacional de les dones

Dijous, 5 de març de 2020 a les 11:40

Des de l’Àrea d’Igualtat de Gènere de la Mancomunitat Intermunicipal Conca d’Òdena (MICOD) s’ha presentat aquest dimecres el programa d’activitats que es celebraran als diferents municipis de la Conca per tal de commemorar el 8-M Dia Internacional de les Dones. L’acte de presentació de l’Agenda del 8-M s’ha dut a terme aquest matí a l’Ajuntament d’Igualada, i en ell hi ha intervingut la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament montbuienc, Coral Vázquez.

A Montbui es duran a terme nombroses activitats durant els propers dies, en el marc d’aquesta commemoració.

El diumenge 8 de març es faran diferents activitats reivindicatives. A les 9 del matí, al costat del frontó (zona carrer Pont-Can Passanals) es farà un mural de pintura urbana, a càrrec de Ginagiore. A les 11 del matí continuarà la matinal amb un taller de pancartes, i a les 12 del migdia es farà la lectura del manifest.

El mateix diumenge 8, però a les cinc de la tarda, es farà la concentració d’assistents per anar fins a Igualada en marxa conjunta per prendre part a la manifestació del 8 de Març.

També en l’àmbit d’igualtat, el dimecres 11 de març, a partir d’un quart de 12 del matí tindrà lloc a la Sala Gran Mont-Àgora una representació teatral adreçada als escolars de tercer, quart i cinquè curs de les escoles de Montbui, que porta per títol “Hi ha res més avorrit que ser una princesa rosa” ?. També aquell mateix dia, però a partir de les set de la tarda, tindrà lloc a Mont-Àgora un “Taller de micromasclismes quotidians”, a càrrec de Dones amb Empenta.

El dissabte 28 de març, com a acte final de l’agenda d’activitats sobre el 8M a Montbui es durà a terme el Lliurament de premis del Concurs de Fotografia “Com ens veiem les dones” ? Enguany aquest concurs té com a tema de les fotografíes “Nosaltres i el planeta”. L’acte començarà a dos quarts de vuit del vespre.

Cal remarcar també que durant les properes setmanes es podran veure tres exposicions relaciones amb el 8 de Març a Mont-Àgora. D’una banda, del 5 de març al 6 d’abril es podrá veure a Mont-Àgora la mostra “De l’ombra a la Llum”, recull de cinc fotografies de cinc dones que van patir violència masclista i que van formar part del taller “De l’ombra a la Llum”.

Entre els dies 12 i 20 de març, també al vestíbul de Mont-Àgora, es podrà veure una exposició amb els “Cartells del concurs de portades Agenda 8M 2020”.

I a partir del 28 de març també es podran veure a Mont-Àgora les fotografies participants en el Concurs “Com ens veiem les dones” ? Nosaltres i el planeta, organitzat per Dones amb Empenta.

 

Aquest dissabte, a la Biblioteca Mont-Àgora, “Hora del Conte” amb valors sobre la igualtat de gènere

Aquest proper dissabte la Biblioteca Mont-Àgora tindrà lloc una sessió de l’”Hora del Conte” amb valors sobre la igualtat de gènere. Aquesta activitat, emmarcada en la celebració del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, anirà a càrrec de Raig de Sol, i està especialment adreçada per a nens i nenes a partir de 3 anys. L’activitat començarà a les 12 del migdia.

 

Aquest diumenge, primera matinal d'esport femení, per commemorar el 8-M

Aquest proper diumenge, en el marc de la celebració del 8-M “Dia Internacional de les Dones”, tindrà lloc a Montbui la primera de les dues matinals d’esport femení que s’hi realitzaran (la segona serà el diumenge 15 de març). Començaran les activitats a les 9 del matí amb una exhibició de Gimnàstica de Manteniment de la Gent Gran a Mont-aQua. Tot seguit començarà un taller pràctic de l’ús de bastons per a Marxa Nòrdica (9.30 hores) i a partir de les 10 del matí donarà inici una sortida-marxa pels voltants de La Tossa de Montbui. Per a aquesta activitat de marxa nórdica cal fer inscripció prèvia per reservar els bastons abans del 4 de març a l’adreça de correu electrònic roperogj@montbui.cat, indicant nom i cognoms de cada participant.

També aquest diumenge, entre les 9 del matí i dos quarts d’onze tindrà lloc a l’Estadi Municipal de Futbol un globus captiu. De 9 a 9.30 hores l’accés estarà limitat als participants i de 9.30 a 10.30 estarà obert segons disponibilitat.

Entre les 9.15 i les 10 del matí tindrà lloc a Mont-aQua una demostració de gimnàstica rítmica del Club Esportiu Montbui. I a aquella mateixa hora es celebrarà un triangular d’handbol. Entre dos quarts quarts d’onze i tres quarts de dotze del matí es celebrarà un partit d’handbol en categoria infantil i porteriorment es jugarà un partit de futbol sala entre les assistents. A un quart d’una de la tarda donarà inici un partit de bàsquet amb les jugadores de l’Associació Bàsquet Mares Montbou, i a partir de la una de la tarda s’organitzarà una sessió de zumba per a tothom, a càrrec de l’equip de Mont-aQua.

Cal destacar que a partir de les 10 del matí el Club d’Esports Les Moreres organitzarà a les seves pistes ubicades al Nucli Antic unes “Finals de Pàdel”.

 

I el proper 15 de març, segona matinal d’esport femení

El diumenge 15 de març es realitzaran nombroses activitats a Can Passanals, entre dos quarts de 10 del matí i la una de la tarda.

Començarà la jornada amb una Matinal de Tennis Femení, a la modalitat de dobles, la qual es disputarà a les pistes de Can Passanals. Organitzen el CT Montbui i Top Tennis, i hi col·labora el Servei d’Esports de l’Ajuntament montbuienc. Les inscripcions, gratuïtes, es poden formalitzar abans del 13 de març. Més información a info@toptennis.cat i també al telèfon 619 36 16 84 (Jordi).

A dos quarts d’onze del matí el pavelló de Can Passanals acollirà un Festival de Patinatge Artístic, activitat organitzada per la secció de patinatge artístic de l’Hoquei Club Montbui (hi col·labora el Servei d’Esports).

A dos quarts d’onze del matí començarà una Passejada per espais naturals, i, a partir de les onze del matí tindrà lloc la I Cursa de la Dona (prova no competitiva), i que es disputarà sobre 3’7 quilòmetres de recorregut. Les inscripcions es podran formalitzar des de mitja hora abans de la Passejada i de la Cursa, a Can Passanals. Organitza aquesta activitat el Servei d’Esports municipal.

I finalitzarà la segona matinal d’esport femení el diumenge 15 de març, a partir de dos quarts d’una de la tarda, amb una foto de conjunt amb els participants a les diferents activitats i l’adhesió a la campanya “Si no veus esport femení, t’estàs perdent la meitat de l’espectacle”, i amb un pica-pica pels assistents.

 

Fins el 22 de març es poden presentar obres al 18è Concurs de fotografia per a dones: "Com ens veiem les dones?"

El diumenge 22 de març, a les 12 hores, és la data límit per presentar obres a concurs al 18è Concurs de Fotografia per a Dones “Com ens veiem les dones” ? Aquest certamen, organitzat per Dones amb Empenta, té enguany com a tema “Nosaltres i el planeta”. Hi haurà tres premis, un primer de 100 euros, un segon de 75 euros i un tercer premi, el del públic, dotat amb 50 euros.

Podeu consultar les bases del concurs a la web www.dae.cat, a l’instagram @donesambempenta, a twitter @DonesAmbEmpenta #Concurs DAE2020 i a Facebook www.facebook.com/donesambempenta

El dissabte 28 de març a partir de dos quarts de vuit del vespre, al vestíbul de Mont-Àgora, es realitzarà l’acte de lliurament de premis a les guanyadores, i també s’obrirà una exposició amb les obres participants.  

Darrera actualització: 05.03.2020 | 13:13