Montbui aposta per un "Nadal sostenible"

Dilluns, 28 de desembre de 2020 a les 00:59

Des de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, a través de la regidoria de Medi Ambient i Serveis Municipals, s’està treballant per aconseguir que aquestes festes nadalenques puguin ser d’allò més sostenibles.

En aquest sentit, s’ha promogut una campanya de conscienciació a través de les xarxes socials per fer possible unes festes nadalenques d’allò més sostenibles.

Entre les mesures que es recomanen a la població estan les de reforçar les compres en el comerç local i de proximitat, ja que impliquen menys costos de desplaçament. També s’insta a la ciutadania a fer regals útils o regalar experiències, a fer una compra responsable i assenyada pel que fa al menjar, i, en el cas que sobrés menjar dels àpats nadalencs, i a fomentar-ne la congelació o preparar carmanyoles pels convidats, etc. També es recomana consumir productes frescos i de temporada o menys elaborats, ja que resulten més ecològics, més saborosos i més saludables.

També es vol que la ciutadania eviti productes d’un sol ús, com el paper de regal. Tammateix es recomana l’ús de bosses bosses de tela, cistells o el clàssic carret d’anar a comprar, enlloc de les bosses de plàstic. També es recomana l’ús de carmanyoles o pots de vidre en lloc de plàstics o alumini.

Pel que fa a la compra de joguines, es recomana prioritzar aparells que puguin connectar-se a la xarxa, en lloc de les que funcionen amb piles.

També es recorda a la ciutadania montbuienca que cal dipositar els residus de forma adequada en els contenidors pertinents, i també portar els objectes voluminosos a la deixalleria o bé fer ús del servei de recollida municipal porta a porta, trucant al telèfon 938034735.

Darrera actualització: 28.12.2020 | 10:09