L’estrena oficial de la remodelació de la torre del castell de La Tossa, activitat destacada del primer cap de setmana de Festa Major

Dijous, 8 de juliol de 2021 a les 00:00

Aquest proper dissabte a partir de les vuit del vespre tindrà lloc a La Tossa de Montbui l’acte d’inauguració de la remodelació del castell. Aquesta actuació, que es va recepcionar durant la passada tardor, però que no es va poder estrenar oficialment per la pandèmia, va suposar una inversió de 200.000 euros, subvencionats íntegrament per la Diputació de Barcelona.

La remodelació del castell de La Tossa va incloure la construcció d’una nova passarel·la, amb accés a un nou mirador a la planta primera del castell. Les obres també van permetre la creació d'una escala nova, la qual connecta les dues plantes d’aquest espai. A més de dignificar l'espai es garanteix el manteniment i l'aprofitament turístic d'un indret que té unes vistes privilegiades sobre tota la Conca d'Òdena.

La jornada començarà a dos quarts de 7 de la tarda des de l’esplanada de l’aparcament del Club d’Esports Les Moreres, des d’on començarà una caminada fins a La Tossa. A les 8 del vespre començarà l’espectacle inaugural de la Torre del Castell, a càrrec de “Lo Sacaire del Llobregat”, i vol d’aus rapinyaires amb el grup de falconeria “Ojos de la Montaña”. A les 9 tindrà lloc l’acte oficial d’inauguració amb la presència de les autoritats locals, encapçalades per l’Alcalde i President del Consorci La Tossa Jesús Miguel Juárez. I a dos quarts de 10 de la nit, començarà un concert musical a càrrec del productor, músic i compositor Roigé.

Es recomana que els assistents es portin el sopar per tal de poder gaudir d’un sopar a la fresca musical en un entorn espectacular. Hi haurà servei de begudes on es podrà fer un tast dels vins i escumosos del celler Anna Rossell de Copons, o bé prendre una cervesa artesanal del productor local La Montbuien-k. Durant la tarda es podran observar les aus rapinyaires exposades en una haima per a poder conèixer les seves característiques, el seu hàbitat... i observar-les de prop.

 

Transport i aparcament

Hi haurà accés restringit a la zona d’aparcament de la Tossa. Per aquest motiu es posarà a disposició un servei de bus de 55 places amb els següents horaris:

Dos viatges d’arribada a La Tossa, amb sortida des de la Plaça de la Sort: 18:45 h i 19:30 h. Dos viatges de tornada des de la Tossa: 23:00 h i 23:30 h

 

Mesures COVID

Cal tenir en compte que el programa d’actes s’ha desenvolupat seguint el protocol COVID-19 publicat pel PROCICAT amb data 25 de juny del 2021. Qualsevol modificació en aquestes mesures pot afectar el desenvolupament dels actes. Aquest acte és promogut per l’Ajuntament de Montbui, dins dels actes de la festa major 2021, i també comptarà amb el suport de la Fundació La Tossa en la part organitzativa de l’acte. Per a més informació sobre els actes podeu contactar amb la Fundació al tel./whatsapp 621 272 716.

 

Activitats del primer cap de setmana festiu

Cronològicament, la primera activitat de la Festa Major montbuienca serà un concert de la Coral Si Fa Sol que es realitzarà aquest divendres a partir de les 22 hores a la pista esportiva de l’escola Montbou.

L’endemà dissabte 10 de juliol finalitzarà amb la festa inaugural del Castell de La Tossa, però començarà amb un Campionat de Partides Ràpides d’Escacs, el qual es durà a terme a Mont-Àgora. Aquest campionat està obert a tothom. Inscripció oberta a tothom. Es realitzarà entre les 10 del matí i dos quarts de dues de la tarda. Organitza: Club d’Escacs Montbui.

El diumenge 11 de juliol a partir de les 9 del matí començarà a l’Ateneu Cultural i Recreatiu del Nucli Antic un esmorzar de Festa Major, que serà preàmbul de l’inici del Campionat de Bitlles Catalanes que tindrà lloc al CE Les Moreres.

També diumenge, però a partir de les sis de la tarda, s’organitzarà l’activitat “Decorem el poble”!, un taller de domassos amb motius montbuiencs. Es durà a terme a la Plaça del Safareig del Nucli Antic.

 

Darrera actualització: 08.07.2021 | 08:39