Les obres de remodelació de la Plaça del Pi avancen

Dijous, 6 de febrer de 2020 a les 00:20

Després d’alguns endarreriments només imputables a l’empresa que realitza les obres, durant els darrers dies s’han reprès els treballs a la Plaça del Pi, un dels espais més característics de Montbui, i espai neuràlgic del Barri del Pi.

L’actuació que es realitza actualment permetrà una important millora de la mobilitat i l’accessibilitat d’aquest espai públic montbuienc. També es guanyarà una diferenciació dels espais per a diferents usos, es canviaran els 8 pins actuals per 3 aurons blancs (“acer campestre”), uns arbres de fulla caduca que a l’estiu donaran ombra i a l’hivern afavoriran el pas de la llum del sol. El creixement de les arrels d’aquests arbres estarà limitat i no generarà els problemes actuals. El projecte també inclou que la il·luminació de la plaça es realitzi amb LEDS ajustables d’intensitat (més o menys llum segons l’estació de l’any).

La remodelació de la Plaça del Pi és conseqüència del creixement dels vuit pins que presideixen aquest espai i que, en alguns casos, han fet malbé el carrer (a tocar de l’entrada a alguns domicilis propers) i el clavegueram.

 

El “nou” talús del Riu Anoia comença a agafar forma

Des del passat mes de novembre es realitzen els treballs d’arranjament i reforç del mur d’escullera sobre el riu Anoia, al montbuienc barri del Pi. L’Ajuntament de Montbui va adjudicar aquesta obra a l’empresa Perfo-Roca, per un import de 387.000 euros. Durant les darreres setmanes han avançat notablement les obres i ja comença a agafar forma l’estructura consolidada del futur talús.

L’actuació té com a objectiu resoldre definitivament una actuació problemàtica, que va patir despreniments parcials durant els anys 2015 i 2018, fet que va portar a un replantejament del projecte constructiu, per aconseguir una solució definitiva.

El projecte de consolidació i millora del talús va realitzar-lo l’empresa Paymacotas Engineering, que és també qui realitza ara la direcció facultativa de l’obra. Es tracta d’una solució tècnica per respondre definitivament als despreniments parcials de materials que han afectat la part central.  El nou projecte ha seguit els criteris tècnics de màxima seguretat. El projecte permetrà refer el mur d’escullera, donant solució a les filtracions d’aigua i també col·locant uns anclatges que han de garantir l’estabilitat de l’actuació. L’obra contempla la utilització de materials i procediments d’obra molt concrets, així com unes alçades determinades, per garantir una optimització del projecte constructiu.

Els treballs d’arranjament i reforç del mur d’escullera sobre el riu Anoia tenen un període d’execució màxim de cinc mesos i han de ser una realitat durant la primavera del 2020.

 

Aquest diumenge, assemblea veïnal al barri del Pi

Aquest proper diumenge 9 de febrer a partir de les 12 del migdia tindrà lloc a la Plaça del Pare Matías una assemblea de l’Ateneu del Pi, l’entitat veïnal que vehicula les principals reivindicacions i moviments socials en aquest barri. L’objectiu d’aquesta assemblea és l’elecció del nou president o presidenta i la renovació de la junta directiva de l’entitat. Des de l’Ateneu del Pi es vol aconseguir la máxima implicació dels veïns i veïnes del barri. Finalitzarà aquesta assemblea amb un petit vermut popular pels assistents.

Cal recordar que l’Ateneu del Pi és una entitat amb una llarga tradició reivindicativa al Nucli Urbà de Montbui. Des dels inicis, l’entitat ha lluitat per la millora de l’entorn del barri, posant especial relleu en els submnistraments, els espais verds, i la conservació de tot l’entorn de la muntanya del Pi (l’entitat hi va col·laborar amb diferents campanyes de reforestació) i del riu Anoia.   

Darrera actualització: 06.02.2020 | 09:40