Les dades de la pandèmia milloren a Montbui, però cal continuar extremant les precaucions

Dimecres, 11 de novembre de 2020 a les 00:10

Durant els primers dies de novembre el risc de rebrot de coronavirus a Montbui ha baixat considerablement. El pic d'aquesta segona onada es va establir en prop dels 800 punts assolits durant la darrera setmana d'octubre. Sostingudament, aquest risc de rebrot ha baixat fins al 242 punts d'aquest dimarts 10 de novembre. Actualment, en dades facilitades pel Departament de Salut, hi ha 385 positius certificats amb prova PCR en el municipi, i més de 2.000 casos sospitosos d'haver contret el coronavirus des de l'inici de la pandèmia.

Aquest descens ha coincidit amb l'entrada en vigor de tot el paquet de restriccions per a diferents activitats i també a la mobilitat, imposades per la Generalitat de Catalunya, i que inclouen el confinament nocturn (de 22 a 6 hores) i el confinament de cap de setmana (de divendres a les 6 del matí i fins dilluns a les 6 del matí. Tot plegat s'afegeix a les limitacions a l'hostaleria (únicament menjar per emportar i lliurament a domicili), també les restriccions a la pràctica esportiva i als esdeveniments comunitaris i culturals.

A Montbui s'han limitat els serveis com ara la Biblioteca Mont-Àgora, que únicament ofereix préstec de documents i consulta bibliogràfica, sempre amb cita prèvia. Continuen tancats els diferents equipaments esportius, així com també els espais cívics i els elements de mobiliari esportiu dels parcs públics. De la seva banda, el mercat dels dissabtes MontMercat funciona al 30 per cent dels comerços, en compliment de la normativa vigent.

Es mantenen en marxa aquelles activitats formatives de caire sòciocultural i adreçades als col·lectius més vulnerables.

També funcionen amb total normalitat els centres educatius i les llars d'infants. Casos puntuals de Covid-19 van obligar a confinar preventivament alguns grups d'alumnes a les escoles montbuienques, però actualment ha disminuït considerablement aquesta afectació i el curs escolar continua amb normalitat. A les llars d'infants municipals no hi ha hagut afectacions, i s'han continuat seguint fil per randa tots els protocols sanitaris.

L'Ajuntament montbuienc continua treballant amb la màxima normalitat, oferint tots els serveis d'atenció a la ciutadania de forma presencial, tot i que el teletreball s'ha implementat parcialment en determinats nivells tècnics.

La Brigada Municipal continua reforçant els serveis de neteja i desinfecció, amb tasques sectoritzades i que tenen com a objectiu mantenir les vies i espais públics en les millors condicions.

Des de l'Ajuntament montbuienc es recorda que cal complir totes les mesures sanitàries. Es demana als veïns i veïnes que limitin al màxim possible els contactes socials i que es respectin el mesura que sigui possible les bombolles de convivència. També que s'extremin les mesures preventives com distància interpersonal, rentat de mans, utilització de mascareta i ventilació d'espais.

Darrera actualització: 11.11.2020 | 16:41