L'Ajuntament recepciona la caldera de biomassa de mont-aQua

Dimarts, 12 de gener de 2021 a les 00:05

El passat dimarts 22 de desembre l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui va recepcionar la nova caldera de biomassa forestal ubicada a l’Espai de Salut i Esport Mont-aQua. Aquesta actuació, realitzada per la Diputació de Barcelona, es va lliurar a l’Ajuntament després que durant els darrers mesos funciones en període de proves. L’Alcalde Jesús Miguel Juárez i el regidor de Serveis Municipals, Medi Ambient, Urbanisme i Habitatge Adrià Castelltort van ser els encarregats de recepcionar aquesta actuació.

Aquesta caldera de biomassa abastirà el complex esportiu municipal. Amb aquesta nova instal·lació es preveu reduir 152’2 tones anuals d'emissions de CO2. Aquest projecte en concret s’alimenta amb un caldera de 250 kW de potència, i té un consum previst de més de 800.000 kWh anuals.

Les obres han tingut un cost de 211.941,66€, s’han fet en el marc del projecte “Biomassa pel clima”, finançat pel fons europeu FEDER i per la Diputació de Barcelona.

Amb aquest projecte l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui referma la seva aposta per la transició energètica i la mitigació del canvi climàtic, com a municipi adherit al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia.

A més de ser una energia renovable, més neta i que permet la gestió forestal, la biomassa dona un nou ús als residus forestals i permet un estalvi important en la despesa de combustible.

Darrera actualització: 12.01.2021 | 10:15

Imatges

caldera de biomassa de mont-aQua caldera de biomassa de mont-aQua