L'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui aprova un pressupost consolidat de 7’3 milions d'euros

Dimarts, 12 de gener de 2021 a les 00:00

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui va aprovar dijous passat en Ple Extraordinari un Pressupost consolidat de 7’3 milions d’euros, dels quals 6’8 milions corresponen a l’Ajuntament, 381.000 euros al Patronat Llars d’Infants Municipals, 530.000 euros a la societat Montbui Activa SL i 4.950 euros al Consorci La Tossa de Montbui. El pressupost es va aprovar per majoria absoluta, amb els vots favorables dels set regidors i regidores que formen l’equip de govern (els sis d’Ara Montbui i la regidora de Som Montbui-ERC), mentre que els sis regidors del PSC Montbui es van abstenir. Cal remarcar que en aquest ple va prendre possessió de l’acta Miguel Ángel Leiva, nou regidor del grup socialista.

Durant la presentació del pressupost, la regidora d’Hisenda i Recursos Humans Jésica Arroyo va remarcar que aquest és un “pressupost real i que es veurà modificat un cop es liquidi el pressupost de l’any 2020”. A partir d’aquí, i a través d’una modificació de crèdit, la regidora va explicar que s’utilitzarà el romanent existent en tancar la liquidació per dotar noves partides. Tal i com va explicar Jésica Arroyo, els principals aspectes d’aquest pressupost són “l’increment d’un sis per cent en capítol de personal, apropant-nos al que necessita l’Ajuntament a nivell tècnic, també reforcem partides de Serveis Socials i sanitàries de diferents àmbits, així com Plans d’Ocupació”. La regidora d’Hisenda montbuienca també va remarcar que “hi haurà ajuts a entitats del municipi, així com també reforçarem el comerç de Montbui”. Arroyo va remarcar que “un cop incorporem el romanent, dotarem econòmicament totes aquelles obres previstes per a aquest mandat, en la mesura de la possibilitat de la seva execució”. La regidora d’Hisenda va assenyalar que “aprovem un pressupost que ha estat molt complicat d’elaborar. Ens mostra una fotografia de la realitat econòmica de Montbui. No és el pressupost que voldria, però sí el que tenim. Em sento orgullosa de la feina realitzada”.

La regidora d’Esports Isabel Guerrero, en representació de Som Montbui-ERC, va recordar que el seu departament “continuarà potenciant els convenis econòmics amb les entitats esportives del municipi, també es formalitzarà un conveni amb Top Tennis per l’organització del Torneig Internacional Femení de tennis, i es duran a terme les diferents activitats esportives programades durant l’any”. Guerrero va mostrar també la seva voluntat “de poder gestionar l’equipament Mont-aQua des de la regidoria d’Esports”.

De la seva banda, Josep Palacios, com a portaveu del grup socialista va argumentar l’abstenció del seu grup, tenint en compte que “és una abstenció condicionada la liquidació del pressupost 2020 i també a les aportacions que poguem fer de cara a la modificació de crèdit que es farà d’aquí a uns mesos, amb l’aportació del romanent. Tenim projectes i idees i, en la mesura que poguem aportar-les, aquesta abstenció podria acabar sent un vot favorable”.

L’Alcalde montbuienc Jesús Miguel Juárez va agrair el clima de diàleg existent i també va remarcar que “tots els regidors i regidores hem vingut a treballar. Atendrem els oferiments, les aportacions sinceres i honestes. A l’Ajuntament de Montbui tenim el problema de la manca d’ingressos, però treballem per aconseguir els màxims recursos econòmics i les subvencions que necessitem”.

Durant el Ple de dijous passat es va aprovar per unanimitat el plec de clàusules de licitació del servei de Centre de Dia i també es va aprovar la xifra de persones empadronades a Montbui a data 1 de gener de 2020, 10.274 persones.


 

Darrera actualització: 12.01.2021 | 10:03