L’Ajuntament de Montbui treballa en un dispositiu especial per dur a terme les eleccions del 14-F amb la màxima normalitat possible

Divendres, 29 de gener de 2021 a les 13:30

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui està treballant en un dispositiu especial per poder dur a terme les eleccions al Parlament de Catalunya el proper diumenge 14 de febrer amb la màxima normalitat possible.

La principal novetat a hores d’ara és el canvi d’ubicació, en la majoria de casos, dels col·legis electorals. S’ha prioritzat en tot moment evitar aquells espais on es podien produir aglomeracions d’ascens, i, per aquest motiu, no es votarà ni al Centre de Serveis Municipals del Nucli Antic, ni tampoc a l’escola Garcia Lorca, ni a la Llar d’Infants L’Estel ni tampoc al Centre Cívic i Cultural La Vinícola.

En aquestes eleccions, a Montbui s’obriran quatre col·legis electorals, on s’ubicaran 10 meses electorals. S’ha prioritzat que fossin edificis públics, amb amplis espais, ben ventilats i amb possibilitat d’establir circuits d’entrada i sortida de persones.

Per garantir accessos amples i seguir els protocols de ventilació, els votants que fins ara votaven al Centre de Serveis Municipals hauran de desplaçar-se a l’Escola Montbou. Els votants habituals de l’escola Garcia Lorca hauran de dipositar el seu vot a Mont-Àgora; les persones que votaven habitualment a l’Institut Montbui continuaran fent-ho allà mateix, i també hauran de fer-ho allà els votants de Vista Alegre que en altres comicis dipositaven el seu vot a la Llar d’Infants L’Estel. Per últim, els veïns i veïnes que habitualment votaven al Centre Cívic i Cultural La Vinícola hauran de desplaçar-se en aquesta ocasió fins el Pavelló de Can Passanals.

La distribució de taules i col·legis serà la següent: Escola Montbou (una mesa), Mont-Àgora (3 meses), Can Passanals (2 meses), Institut Montbui (4 meses).

Es tracta d’uns canvis importants, pensats en tot moment per afavorir la màxima distància interpersonal possible i evitar les aglomeracions que es produïen habitualment en els accessos als col·legis electorals.

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui va realitzar el passat 20 de gener el sorteig per escollir a les persones que hauran de ser a les taules electorals controlant la jornada electoral. Cal remarcar que l’Ajuntament està treballant per garantir que els locals de votació compleixin tots els protocols sanitaris pertinents, d’acord amb el que estableix la normativa. Hi haurà desinfecció dels col·legis electorals i es treballarà per mantenir amb la màxima higiene i desinfecció els espais comuns (com ara lavabos).

D’igual manera, es potenciaran els serveis de Policia Local i Brigada Municipal per tal que es pugui desenvolupar de la millor manera la jornada electoral.

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui ha publicat a la pàgina web municipal la nova distribució de col·legis i meses per a unes eleccions al Parlament de Catalunya que estan previstes pel 14 de febrer.

Darrera actualització: 29.01.2021 | 13:45