La Tossa va celebrar la Festa de la Candelera i Sant Blai

Dijous, 6 de febrer de 2020 a les 00:00

Diumenge passat va tenir lloc a La Tossa de Montbui la tradicional celebració de la Candelera i Sant Blai, amb un ofici solemne dirigit per Mossèn Josep Maria Pujol a l’ermita preromànica ubicada a l’emblemàtic cim montbuienc. L’ofici solemne va incloure la tradicional benedicció de candeles i fruites de la terra, en una cerimònia que va ser cantada per la Coral de Santa Maria d’Igualada.

Durant la matinal festiva, celebrada amb una meteorologia molt benèvola i amb temperatura primaveral, es va omplir d’assistents La Tossa (pràcticament es feia impossible aparcar amb vehicle dalt del cim). Aprofitant la jornada festiva de caire religiós, es va dur a terme també la inauguració de l’exposició “Una ullada a la il·lustració científica”, de la col·lecció de Mercè Cartañà, i que es podrà veure durant les properes setmanes a l’antic espai del refugi.

Va finalitzar la matinal festiva amb el sorteig d’una panera i un tortell, i amb el lliurament d’una almosta d’avellanes per a tots els assistents. La Festa de la Candelera i Sant Blai va ser organitzada per la Fundació La Tossa.

 

Continuen els treballs de millora i condicionament del Castell

Continuen a bon ritme la intervenció de  millora de Castell La Tossa de Montbui. Les obres, que van començar a finals del mes d’octubre, es troben ja bastant avançades (es preveu la finalització de les mateixes aquesta primeravera), i van a càrrec de l’empresa Construccions F.X. Valls. Aquesta actuació suposa una inversió de 200.000 euros, amb els quals es farà possible la construcció d’una nova passarel·la, amb accés a un nou mirador a la planta primera del castell; també es construirà una escala nova que connectarà les dues plantes d’aquest espai i es dignificarà i millorarà l’estructura, sempre amb un exhaustiu respecte a la identitat i l’essència d’aquest emblemàtic castell.

L’objectiu és garantir l’accessibilitat i dotar a aquest espai d’un nou atractiu per als visitants, millorant-ne l’estat de conservació. El termini d’execució de l’obra és de sis mesos.

Cal destacar que aquesta actuació forma part d’una subvenció atorgada per la Diputació de Barcelona a l’Ajuntament de Montbui, i que té com a objectiu contribuir a la millora i el manteniment d’equipaments i espais públics.

Darrera actualització: 06.02.2020 | 09:28

Imatges

Exposició Mercè Cartana a la Festa de la Candelera Obres al Castell de La Tossa