La Biblioteca Mont-Àgora passa balanç a 2020, un any marcat per les restriccions de la pandèmia

Dimarts, 9 de febrer de 2021 a les 00:20

Coincidint amb la finalització de l’any 2020, la Biblioteca Mont-Àgora està treballant en la realització de la tradicional memòria anual.

Ja es coneixen algunes de les xifres més destacades d’un any en què la pandèmia va condicionar i limitar els dies d’obertura presencial i que també va restringir la celebració d’activitats i va fomentar la utilització dels canals telemàtics.

Durant l’any 2020 fins a 14.439 persones van visitar la Biblioteca, una xifra sensiblement inferior a la d’anteriors anys, però cal tenir en compte que durant nou mesos hi ha haver restriccions diverses, inclòs el tancament del servei en els pitjors moments de la pandèmia. També durant l’any passat es van fer 339 publicacions en xarxes socials, aconseguint 2.582 seguidors de la Biblioteca Mont-Àgora en aquests canals. Es van dur a terme una vuitantena d’activitats, la gran majoria de caire telemàtic, amb 1.550 participants en total.

D’igual manera, també com a conseqüència dels nous usos derivats de la pandèmia, el préstec virtual de documents es va incrementar de forma exponencial, arribant als 1.139 documents. El préstec de documents físics va ser de 8.941 (cal tenir en compte que el fons documental de la Biblioteca Mont-Àgora és de 30.825 documents).

El 2020 va ser un any es què es van autoritzar 1.380 usos del servei WIFI de la Biblioteca, i també 1.158 usos del servei d’internet i + (la Biblioteca disposa de 32 ordinadors d’ús públic).

També cal remarcar que malgrat les restriccions, durant l’any passat es van organitzar cinc visites al centre per part de grups escolars, amb un centenar d’alumnes participants.

La Biblioteca Mont-Àgora, inaugurada l’any 2015, és un centre referent de difusió de la cultura i és utilitzat diàriament per centenars de persones. La biblioteca ocupa una superficie útil de poc més de 1.000 metres quadrats. A la planta baixa hi ha l'àrea d'accés, revistes i diaris, música i imatge, còmic i l'àrea infantil, mentre que a la primera planta hi ha el fons general, treball intern i l'espai de suport.

Darrera actualització: 12.02.2021 | 13:46