Inaugurat oficialment a Montbui el Magatzem Logístic dels Aliments que gestiona "Artesanas de Corazón"

Dimecres, 5 de desembre de 2018 a les 00:00

Aquest dilluns al migdia ha tingut lloc la inauguració oficial del Magatzem Logístic dels Aliments, servei de cobertura comarcal que té la seu seu en un magatzem ubicat a la montbuienca Ronda Anoia i que també gestiona directament una entitat de Montbui, en aquest cas, Artesanas de Corazón.

L’acte s’ha dut a terme amb la presència de representants de tots els ens responsables del projecte. Així, de bon començament s’ha procedit a la signatura del conveni regulador d’aquest servei entre la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal de l’Anoia, l’Associació “Artesanas de Corazón”, la Fundació privada Banc dels Aliments i la Fundació bancària “La Caixa”. L’han rubricat el president del Consell Comarcal de l’Anoia Xavier Boquete, el gerent de Benestar Social de la Diputació de Barcelona Josep Muñoz, el director d’Institucions Territorials de Barcelona de Fundació “La Caixa Àngel Tresseras; la presidenta de la Fundació “Banc dels Aliments” Roser Brutau i el president de l’Associació “Artesanas de Corazón” Salvador Morodo.

Una vegada realitzada la signatura, amb els corresponents parlaments d’agraïment per part dels responsables de les diferents institucions, s’ha procedit al tall de cinta i a la inauguració oficial del Magatzem Logístic dels Aliments, un acte on han participat una representació dels alcaldes dels 29 ajuntaments anoiencs que donen suport a aquest projecte. Entre aquests es trobava l’Alcalde montbuienc Teo Romero, així com també hi va assistir la regidora montbuienca de Benestar Social i Ciutadania Aurora Fernández i el regidor montbuienc de Desenvolupament i Optimització Josep Lechuga.

Un cop fet el tall de cinta inaugural les autoritats han pogut visitar les instal·lacions del Magatzem Logístic, precisament en un dels moments amb més reserves d’aliments un cop realitzat el passat cap de setmana el gran “Recapte dels Aliments”.

El Magatzem Logístic dels Aliments fa les funcions de magatzem logístic d’aliments a la comarca de l’Anoia. Dóna servei a 32 dels 33 municipis anoiencs i a 29 dels 33 ajuntaments. En aquest magatzem es fan tasques de recollida, registre, emmagatzematge, organització de lots i distribució de productes alimentaris als diferents punts de distribució de la comarca que s’han adherit al projecte.

El president d’”Artesanas de Corazón”, el montbuienc Salvador Morodo va destacar que “un magatzem de proximitat suposa un recurs fonamental per a les entitats socials que distribueixen aliments a les persones vulnerables a la comarca, ja que redueix significativament els desplaçaments que han de fer per transportar les mercaderies que prèviament havien de recollir al magatzem del Banc dels Aliments de Barcelona”. Morodo també va assenyalar que “la col·laboració amb associacions com la Llum, Joguines Sense Fronteres, La Nau i empreses com Abacus permet la distribució d’altres productes no alimentaris com ara roba, calçat, mobiliari, material escolar i d’oficina, etc, entre les famílies de la comarca que es troben en situació de vulnerabilitat”

Aquest important servei bàsic per a les persones respon al compromís de la Fundació Banc dels Aliments d’impulsar un model logístic basat en la creació d’una xarxa de magatzems distribuïdors en diverses comarques de la província de Barcelona. L’objectiu és expandir la ubicació dels magatzems i facilitar l’accés equitatiu a tota la demarcació provincial; un projecte que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Cal destacar que l’Ajuntament de Montbui va col·laborar des del primer moment amb aquest projecte. Des d’aquest mateix espai es vehicula el Banc dels Aliments que dóna cobertura al municipi.

Darrera actualització: 05.12.2018 | 17:52