Han començat els treballs d'arranjament i reforç del mur d'escullera sobre el riu Anoia, al Barri del Pi

Divendres, 22 de novembre de 2019 a les 00:00

Durant els darrers dies han començat els treballs d’arranjament i reforç del mur d’escullera sobre el riu Anoia, al montbuienc barri del Pi. L’Ajuntament de Montbui va adjudicar aquesta obra a l’empresa Perfo-Roca, per un import de 387.000 euros. Es tracta d’una actuació que busca solucionar definitivament una obra finalitzada inicialment de 2015, i que va patir despreniments parcials durant els anys 2015 i 2018, fet que va portar a un replantejament per buscar una solució definitiva.

El projecte de consolidació i millora del talús va realitzar-lo l’empresa Paymacotas Engineering, que és també qui realitza ara la direcció facultativa de l’obra. Es tracta d’una solució tècnica per respondre definitivament als despreniments parcials de materials que han afectat la part central.  El nou projecte ha seguit els criteris tècnics de màxima seguretat. El projecte permetrà refer el mur d’escullera, donant solució a les filtracions d’aigua i també col·locant uns anclatges que han de garantir l’estabilitat de l’actuació. L’obra contempla la utilització de materials i procediments d’obra molt concrets, així com unes alçades determinades, per garantir una optimització del projecte constructiu.

Els treballs d’arranjament i reforç del mur d’escullera sobre el riu Anoia tenen un període d’execució màxim de cinc mesos i han de ser una realitat durant la primavera del 2020.

Darrera actualització: 22.11.2019 | 08:34