Ens ha deixat fra Josep Massana i Julià, el "Pare Daniel"

Dimecres, 11 de desembre de 2019 a les 16:00

Segons recull la web dels frares franciscans i caputxins de Catalunya, www.caputxins.cat, el passat dimecres 4 de desembre va morir a Barcelona als 89 anys fra Josep Massana i Julià, més conegut a Montbui com a "Pare Daniel".

El "Pare Daniel", caputxí, va començar el seu ministeri a Igualada, dedicant esforços i il·lusions a la promoció del barri de Sant Maure, on, conjuntament amb el pare Matías Boada, va fer una ingent tasca religiosa, però especialment, social. La seva tasca de suport a les persones arribades precàriament de diferents punts de l'Estat espanyol que es van establir al barri del Pi montbuienc i a d'altres indrets de l'incipient nucli urbà durant els anys 50 va ser fonamental. Al barri del Pi hi ha un Passeig que du el seu nom, en homenatge a la seva tasca en benefici de moltes persones de Montbui.

Després de deixar el nostre municipi, el "Pare Daniel" va continuar la seva tasca pastoral, arribant a ser ministre provincial dels Frares Caputxins de Catalunya entre 1972 i 1978.

Darrera actualització: 11.12.2019 | 17:51