Els terminis dels tràmits administratius es reprendran l'1 de juny

Dimecres, 27 de maig de 2020 a les 00:00

El Consell de Ministres ha aprovat la derogació de la disposició addicional tercera del reial decret del 14 de març de declaració de l'estat d'alarma pel coronavirus i que suspenia els terminis administratius, de manera que, amb efectes a 1 de juny el còmput dels terminis que hagin estat suspesos es reprendrà. Un cop superada la fase més aguda d'expansió de la pandèmia i iniciada la recuperació progressiva de la normalitat en el funcionament de les administracions públiques, es recuperarà el normal funcionament dels procediments administratius.

El decret d'estat d'alarma va interrompre els terminis administratius per a la tramitació dels procediments de les entitats de tot el sector públic durant la vigència de l'estat d'alarma, amb l'objectiu fonamental de no perjudicar els drets dels interessats ni sotmetre'ls a una càrrega administrativa en moments d'excepcionalitat. No obstant això, per adaptar aquesta regla general de suspensió a la realitat de cadascun dels procediments específics, es van exceptuar en el propi Reial Decret alguns àmbits concrets, com afiliació, liquidació i cotització de la Seguretat Social; expedients de regulació temporal d'ocupació iniciats durant l'estat d'alarma; i els tributaris i presentació de declaracions i autoliquidacions tributàries.

A més, es permetia que els diferents òrgans competents acordessin les mesures d'ordenació i instrucció per evitar perjudicis greus en els drets dels interessats i la continuació de procediments administratius que estiguessin referits a situacions estretament vinculades al propi estat d'alarma, o que fossin indispensables per la protecció de l'interès general o per al funcionament bàsic dels serveis.

Des de l'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui us anirem informant puntualment dels nous terminis de tràmits i terminis amb afectació a la ciutadania.

Darrera actualització: 27.05.2020 | 10:10