El divendres 8 de febrer tindrà lloc la 12a Marató de Sang de Montbui

Divendres, 1 de febrer de 2019 a les 00:00

El proper divendres 8 de febrer tindrà lloc al Centre Cívic i Cultural La Vinícola la dotzena Marató de Sang de Montbui, activitat organitzada pel Banc de Sang i Teixits, amb el suport de l’Ajuntament de Montbui i l’Associació de Donants de Sang de l’Anoia (ADSA). La Marató començarà a les 10 del matí i finalitzarà a les nou del vespre.

Per quart any consecutiu la Marató de Sang es durà a terme en dia laborable. Serà la segona ocasió que aquesta festa de la solidaritat es realitzi en un divendres (les darreres dues edicions van ser un dijous). El lema d’enguany és “Tú sí que ets important: converteix-te en sangfluencer”. Aquesta idea de donar sang i explicar-ho a les xarxes socials és el repte que es planteja enguany: que el màxim nombre de persones difonguin la importància de donar sang per ajudar a salvar vides cada dia.

La presentació de l’acte va anar a càrrec de l’Alcalde montbuienc Teo Romero i de Marta Hernández, coordinadora del Banc de Sang i Teixits a la Catalunya Central.

El batlle montbuienc va remarcar que “estem contents de tornar a acollir al nostre municipi aquesta Marató de Sang, per dotzena edició. Des d’aquí vull fer una crida a la societat civil, al teixit associatiu de Montbui. És molt important ser solidaris i donar sang.  Els nostres veïns i veïnes han demostrat sempre una gran sensibilitat per participar-hi”. De la seva banda Marta Hernández, en representació del Banc de Sang i Teixits va destacar que el lema d’enguany “incideix en el fet que tothom pot ajudar a transmetre el missatge, a donar valor al que significa l’acció de donar sang”. Hernández va assenyalar també que “febrer acostuma a ser un mes complicat, amb molta grip i amb necessitats importants de sang als hospitals. És important que aconseguim el màxim nombre de donants”.

L’objectiu és apropar-se a la xifra de 200 donacions, que és, realitzant-se en dia laborable, un registre força destacat. Tant els centres educatius de Montbui com el teixit associatiu i comercial del municipi s’implicaran en aquesta activitat

L’augment de persones que donen sang per primer cop és una de les característiques més destacables de les darreres edicions celebrades, i enguany es vol mantenir aquesta bona xifra de nous donants. 

Pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que tingui més de 18 anys, pesi 50 quilos o més i, en el cas de ser dona, no estar embarassada. Per donar sang no cal estar en dejú.

De cada donació se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que se n’obté concentrats d’hematies, plaquetes i plasma. Es pot donar sang més d’una vegada a l’any. En concret, les dones poden donar-ne tres vegades i els homes en quatre ocasions.

Darrera actualització: 01.02.2019 | 13:21

Imatges

Una imatge de l'acte de presentació