Darrers dies per presentar sol·licituds als ajuts econòmics en l'àmbit del comerç per activitats condicionades per l'Estat d'Alarma

Dijous, 10 de setembre de 2020 a les 00:10

Fins el proper dimarts 15 de setembre es poden presentar a l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui les sol·licituds als ajuts econòmics en l’àmbit del comerç per a activitats condicionades per l’Estat d’Alarma. Aquests ajuts són gestionats per la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena (MICOD), a partir d'una subvenció concedida pel Departament d’Empresa de la Generalitat, en el marc del paquet de mesures específiques per dinamitzar l’economia de la zona, especialment castigada per la pandèmia.

Els titulars dels establiments que van haver de tancar arran del que establia el Reial Decret de declaració de l’Estat d’Alarma poden rebre un ajut de 1.500 euros. Els titulars dels establiments que, malgrat no veure suspesa la seva activitat, han patit una disminució de la seva facturació de com a mínim el 70% en relació amb el segon trimestre de l’any 2019, podran rebre un ajut de 1.000 euros.

Els imports definitius que s’atorguin en concepte de subvenció, seran iguals per a cada beneficiari, dins de cada grup (activitats paralitzades o no paralitzades però amb pèrdua de facturació), sempre dins la limitació de la dotació pressupostària existent. En funció del nombre de sol·licituds i la dotació pressupostària existent, es determinarà l’import final de la subvenció a atorgar als beneficiaris.

La presentació telemàtica és obligatòria en el cas de les empreses. Si el sol·licitant de la subvenció és una persona física, pot optar per dues formes de tramitació: presentar la sol·licitud presencialment al Registre d'Entrada de l'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, o bé realitzar la tramitació per internet.

Per presentar la sol·licitud presencialment, en el cas de persones físiques, s'ha de demanar cita prèvia trucant a l'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui al telèfon 93 803 47 35. Desenes de comerciants del municipi han fet ja les seves sol·licituds i s’espera que durant els propers dies, els darrers de la convocatòria, augmenti la xifra de sol·licitants.


 

Darrera actualització: 10.09.2020 | 09:14