Cribatge d'antígens ràpids a Mont-Àgora: Divendres 4 de desembre

Dilluns, 30 de novembre de 2020 a les 00:00

El cribatge és obert als veïns i veïnes de Montbui majors de 16 anys i que no hagin donat PCR positiu durant els darrers tres mesos

El proper divendres 4 desembre tindrà lloc a l'Espai de les Arts i del Coneixement Mont-Àgora un cribatge per detectar casos assimptomàtics de Covid-19. Es tracta d'una prova voluntària, que es durà a terme entre les 9 i les 13 hores i entre les 15 i les 19

L'objectiu del cribatge és detectar casos assimptomàtics de Covid-19, identificar ràpidament els positius i aïllar els contactes.

La realització dels testos antigènics ràpids (TAR) amb frotis de nasofaringe és gratuïta.

Es tracta d'un cribatge organitzat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Montbui i del Centre d’Atenció Primària Montbui.

Els requisits per poder prendre part en aquest cribatge són:

a) Està dirigit a la població assimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.

b) Cal portar la targeta sanitària per poder fer la prova. Els resultats del test es donaran a conèixer 15 minuts després de la realització de la prova.

c) No haver tingut PCR positiva en els tres mesos anteriors.

d) No tenir actualment símptomes compatibles amb la Covid-19. En cas que tingueu símptomes us heu de dirigir al CAP.

e) No estar identificat en aquest moment com a contacte estret d’un cas positiu. En cas de ser contacte estret cal que seguiu els procediments establerts per aquest tipus de casos.

L’Ajuntament de Montbui, el CAP Montbui i el Departament de Salut conviden a la població a participar activament en aquestes proves, que han de servir per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones.

Darrera actualització: 30.11.2020 | 12:15