Continuen les propostes culturals i educatives a la Biblioteca Mont-Àgora

Dijous, 30 de gener de 2020 a les 00:35

Divendres passat va tenir lloc a la Biblioteca Mont-Àgora un Taller d’Impressió Digital 3D, activitat emmarcada en el projecte d’experimentació BiblioLab. Infants i adolescents van aprendre a dissenyar objectes en tres dimensions, per imprimir-los posteriorment. L’activitat va anar a càrrec d’Edukem-nos.

Les activitats continuaran a la Biblioteca durant els propers dies.

Així, a partir del proper dissabte i fins el 29 de febrer s’exposarà a l’espai #sectorlector una mostra d’aquarel·les de temàtica diversa realitzades per l’igualadí Joan Coll. Aquest espai d’exposicions ubicat a l’interior de la Biblioteca acull mostres de creativitat dels mateixos lectors de la Biblioteca. 

D’altra banda, el dimarts 4 de febrer entre dos quarts de sis i dos quarts de vuit del vespre es durà a terme l’activitat creativa “Fes el teu casc d’astronauta i arriba a la lluna aquest Carnestoltes”. L’activitat commemora el 50è aniversari de l’arribada de l’home a la lluna. Anirà a càrrec del grup “El Taller”. Hi podran participar nens i nenes a partir de sis anys. Cal inscripció prèvia, i les places són limitades.

 

Taller d’iniciació al coneixement del cinema, a la Biblioteca Mont-Àgora

La Biblioteca Mont-Àgora organitzarà durant els mesos de febrer i març un taller amb el títol “Com es mira una pel·lícula ? Taller d’iniciació al coneixement del cinema”. La proposta es durà a terme els dimecres 5, 12, 19 i 26 de febrer i també els dies 4 i 11 de març, de 19.00 a 20.30 hores.

L’activitat permetrà dur a terme un recorregut cronològic per la història del cinema a través del visionat de diversos fragments cinematogràfics representatius de cada moment. Les diferents sessions tractaran sobre les etapes de la història del cinema (cinema mut i avantguardes, cinema sonor i cinema clàssic, modernitat, noves onades, transformació del cinema nord-americà i altres cinemes, postmodernisme i era digital...)

Aquest viatge a través de les imatges permetrà  mostrar didàcticament l’evolució del llenguatge cinematogràfic en el temps, amb la finalitat de crear un espectador més actiu que aprengui a veure el cinema amb una nova mirada.

L’activitat anirà a càrrec de Joan Millaret, crític cinematogràfic, professor universitari i corresponsal en festivals internacionals de cinema. Les inscripcions, que es poden formalitzar a la Biblioteca Mont-Àgora, tenen un preu de 15 euros. Les places són limitades.

Darrera actualització: 30.01.2020 | 11:06