Comunicat informatiu COVID-19 (dissabte 9 de maig): Continuem a la Fase 0 de la desescalada i segueixen les normes de confinament

Dissabte, 9 de maig de 2020 a les 00:00

La comarca de l'Anoia, ubicada dins la Regió Sanitària de la Catalunya Central, continuarà a la Fase 0 de la desescalada

Del 13 al 22 de maig, preinscripcions escolars

 

El Ministeri de Sanitat ha seguit el criteri que proposava la Generalitat de Catalunya i només tres regions sanitàries catalanes passen a la Fase 1 del desconfinament. Només el Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu-Aran passaran a partir de dilluns a Fase 1.En aquesta fase, de moment, no hi és l'Anoia, a la Regió Sanitària de la Catalunya Central, que continuarà a la Fase 0.

Segons va informar la Consellera de Salut Alba Vergès "malgrat que la situació no és tant complicada com dies anteriors, cal ser molt prudent en fer el desconfinament i per aquest motiu es farà de manera gradual". La Consellera va confrmar que la setmana vinent, la Generalitat estarà en disposició de presentar una nova proposta de desconfinament gradual. Per fer aquest desconfinament gradual s’han seguit diferents indicadors objectius com són una descripció del territori, dades epidemiològiques, les capacitats del sistema assistencial, perquè no es col·lapsi, així com la capacitats de poder diagnosticar els contagis.

Cal recordar que el confinament domiciliari segueix sent obligatori per a tothom i ha de ser estricte. És fonamental romandre a casa, per responsabilitat, per solidaritat i sobretot per no tirar per terra tota la feina feta fins ara per tal d'aturar l'expansió dels contagis per coronavirus. Des de les Policies Locals i els diferents cossos i forces de seguretat continuen els controls per tal de fer complir el confinament domiciliari de la millor manera possible.

 

DEL 13 AL 22 DE MAIG, PREINSCRIPCIONS ESCOLARS

Segons ha anunciat la Generalitat de Catalunya, la preinscripció escolar per als ensenyaments de 0-3 anys (llars d'infants), educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria serà del 13 al 22 de maig.

A causa de les circumstàncies extraordinàries per la crisi sanitària de la Covid-19, el procés tindrà enguany uns dies específics per atendre les preinscripcions presencials.

Pel que fa als ensenyaments postobligatoris, la preinscripció serà:

📅 Del 27 de maig al 3 de juny en el cas de Batxillerat

📅 Del 2 al 8 de juny els Cicles de Grau Mitjà d’FP i d'Arts plàstiques i disseny

📅 Del 10 al 17 de juny, en el cas dels Cicles de Grau Superior d’FP i d'Arts plàstiques i disseny.


Com a prevenció davant el coronavirus, es promou la preinscripció telemàtica, i el tràmit es podrà fer tot online, a través del portal preinscripcio.gencat.cat.

S’elimina la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre, i queda substituïda per utilitzar el formulari telemàtic i enviar la documentació necessària, escanejada o fotografiada, mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció.

Aquelles famílies que no disposin dels mitjans per dur a terme el procediment telemàtic, i amb l’objectiu de garantir l’equitat, es preveu que disposin d’uns dies per poder lliurar les seves sol·licituds de forma presencial. Així, la preinscripció presencial estarà disponible a partir del 19 de maig i fins el 22 de maig inclòs. Per a fer-ho, caldrà demanar cita prèvia al centre que les famílies hagin escollit en primera opció trucant per telèfon o a través d’Internet.

 

Darrera actualització: 09.05.2020 | 13:17