Comunicat informatiu COVID-19 (dissabte 18 d'abril): El transport públic de la Conca d’Òdena es reactiva reforçant les mesures d’higiene i seguretat

Dissabte, 18 d'abril de 2020 a les 00:00

Aquest proper dilluns 20 d'abril es reprèn el servei de bus interurbà, en horari reduït i amb una freqüència d'una hora entre combois.

La línia LTM, transversal de Montbui, circularà de 6.40 del matí a 7.40 de la tarda. Els dissabtes el servei finalitzarà a les 6.40 de la tarda. Serà un funcionament amb serveis mínims del 40 per cent.

Reale dóna 50.000 euros al Consorci Sociosanitari d’Igualada

Els ajuntaments anuncien la compra d’un ecògraf pulmonar per diagnosticar en les residències de gent gran

En la 29a compareixença conjunta de l’Alcalde d’Igualada, Marc Castells, i els alcaldes i alcaldesses de la Conca d’Òdena per actualitzar la informació sobre la situació provocada per la pandèmia de la Covid-19, s’ha volgut informar que amb l’aixecament del confinament perimetral es va acordar amb el Departament de Territori posar en funcionament per als treballadors que ho necessiten, els busos que surten de la Conca cap a Manresa,
La Llacuna, Barcelona, etc.

A fi d’afavorir el confinament no s’han activant encara els busos de les línies Vilanova-Igualada, Montbui-Igualada i les dues línies circulars urbanes a Igualada (LC1 i LC2). Arran de la progressiva represa de l’activitat laboral, partir de dilluns de la setmana vinent s’activen amb serveis mínim aquestes línies (LTV, LTM, LC1 i LC2). Això vol dir que hi haurà un del 40% en el cas dels transversals (Montbui i Vilanova) i un 30% per a cada una
de les circulars.

La línia LTM, transversal de Montbui, circularà de 6.40 del matí a 7.40 de la tarda. Els dissabtes el servei finalitzarà a les 6.40 de la tarda. Serà un funcionament amb serveis mínims del 40 per cent.

Pel que fa a les mesures d’higiene, els cotxes es netegen al finalitzar cada un dels circuits en el moment de la regularització horària (abans d’iniciar la següent ruta) de manera superficial amb productes desinfectants. En finalitzar la jornada es realitza una neteja i desinfecció profunda amb ozó (O3), que deixa els vehicles en perfecte estat (i amb total seguretat) per el dia següent.

Durant setmana vinent l’empresa que posa les publicitats desinfectaran lesmarquesines dels busos. A bord dels autobusos no es permet comprar bitllets per tal de no posar en perill ni els passatgers ni el xofer. S’ha d’usar sempre les targetes que es poden adquirir en estancs i a l’estació de tren i busos.

Aquests primers dies agents cívics, personal del ajuntament i voluntaris de protecció civil repartiran a primera hora, i dins de l’autobús, mascaretes d’ús quirúrgic i disposaran de gel hidroalcohòlic per als passatgers. “Volem que els treballadors i treballadores es desplacin amb la major seguretat”, han dit els alcaldes i alcaldesses.

Com a dada complementària, FGC ha informat que aquesta setmana la màxima ocupació de la línia Llobregat-Anoia ha estat del 14%, sempre durant la primera franja de l’hora punta del matí. I aquest cap de setmana, a la línia Llobregat-Anoia circularà un tren cada hora i sentit a l’R6.

Els alcaldes i alcaldesses també han volgut comunicar que “apostem per un retorn gradual i segur a l’activitat. En aquesta línia, des dels serveis municipals s’ha començat a reprendre o iniciar petites obres en llocs en què no es posa en risc la ciutadania”.

En la roda de premsa també ha participat Josep Junyent, representant del Junyent Grup Carles ha assenyalat que "veient la problemàtica d’una dimensió incalculable, vam començar a sondejar empreses per veure com podíem ajudar. Ens vam posar en contacte amb el Consorci Sociosanitari d’Igualada per posar-los en contacte amb Reale. Estem molt gratament sorpresos de la quantitat econòmica que han aportat. Es van signar uns protocols i van fer l’abonament de l’import de 50.000 euros”, ha explicat.

En aquest sentit, l'Alcalde d'Igualada ha anunciat la compra d’un ecògraf pulmonar portàtil que es farà servir en les residències de gent gran i que són molt útils a l’hora de fer el diagnòstic i el seguiment de pacients sospitosos o confirmats de Covid-19. Els alcaldes i alcaldesses també han indicat que “Hem començat a notar l’increment d’usuaris del banc de queviures, creiem que tenim el múscul i capacitat per donar resposta a aquesta
necessitat. Ahir, sense anar més lluny, l’Ajuntament d'Igualada es va dotar de 300.000 euros per fer front a aquesta situació”
. Pel que fa a la manca de test massius, Castells ha reiterat que els alcaldes i alcaldesses de la Conca d’Òdena exigeixen que es facin perquè “estem segurs que hi
ha persones asimptomàtiques que estan fent que aquesta situació s’eternitzi. Ens mereixem els test ràpids per la disciplina de la ciutadania”
.

 

Darrera actualització: 18.04.2020 | 17:04