Comunicat informatiu COVID-19 (dilluns 27 d'abril): L'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui celebrarà dilluns el primer ple telemàtic de la seva història

Dilluns, 27 d'abril de 2020 a les 00:00

L'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui celebrarà el dilluns 4 de maig el primer ple telemàtic de la seva història, de caire extraordinari

La sessió es podrà veure en directe, en streaming, a través de la pàgina web

Els Alcaldes i Alcaldesses de la Conca d'Òdena es reuneixen amb el conseller Calvet per reimpulsar immediatament el Pla Director Urbanístic d'Activitat Econòmica

Amb la conclusió del mes d'abril i el procés de desescalada de les mesures de confinament dels menors, finalitzaran les felicitacions als infants per part de la Policia Local

 

 

L'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui ha dut a terme aquest migdia una Comissió Informativa Permanent, òrgan col·legiat previ a la realització del Ple Municipal Extraordinari que tindrà lloc el proper dilluns 4 de maig, a partir de les 7 de la tarda.

La reunió d'avui s'ha celebrat de forma telemàtica, aprofitant l'aplicatiu LocalretMeet, amb tecnologia de videoconferència Jitsi, la qual permet la realització de l'òrgan col·legiat amb els corresponents càrrecs electes i tècnics. Cal destacar que l'aplicatiu LocalretMeet garanteix el compliment de les disposicions legals per dur a terme aquestes sessions a distància dels òrgans col·legiats.

El Ple Extraordinari del proper dilluns 4 de maig començarà a les 7 de la tarda i es podrà seguir en directe via streaming a través de la pàgina web municipal www.montbui.cat.

Es realitzarà de forma telemàtica, tenint en compte la continuïtat de l'Estat d'Alarma, i novament a través de l'aplicatiu LocalretMeet.

 

Els Alcaldes i Alcaldesses de la Conca d'Òdena es reuneixen amb el conseller pel PDUAE

Els alcaldes i alcaldesses dels municipis que formen part de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) han mantingut aquest migdia una reunió telemàtica amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. Durant la trobada s’ha abordat el procés participatiu del Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena. El procés s’havia d’haver presentat el 17 de març en un acte públic al Museu de la Pell, que va haver de ser anul·lat arran del confinament decretat pel brot de Covid-19. La nova situació ha obligat a adaptar la metodologia, de manera que el procés participatiu es farà per via telemàtica.

Els alcaldes i alcaldesses de la MICOD i el conseller Calvet han coincidit en la necessitat d’adoptar processos de simplificació administrativa i han valorat aquest nou impuls al pla director com una mostra d’ambició positiva de cara al futur del desenvolupament econòmic de la Conca d’Òdena. Durant la reunió també s’ha comentat l’estat d’algunes actuacions previstes al territori.
El conseller ha destacat que, amb motiu de la situació d’emergència, el Govern ha suspès l’execució de tota l’obra pública, però no ha aturat la gestió dels projectes. En aquest sentit, es manté el calendari previst per a l’enllaç d’Igualada amb la Ronda Sud,
que podria tenir el projecte executiu finalitzat a final d’estiu, i també es manté l’estudi del nou enllaç des de Vilanova del Camí. Els alcaldes i alcaldesses han consensuat amb el Departament de Territori la conveniència de reprendre l’opció d’allargar l’actual recorregut de la Ronda Sud perquè tingui continuïtat des de Santa Margarida de Montbui fins a Jorba, tal com es preveia en el plantejament inicial.

 

Amb la conclusió del mes d'abril, finalitzaran les felicitacions als infants confinats per part de la Policia Local

Coincidint amb el final del mes d'abril i amb el procés previst de desescalada de les mesures de confinament, a partir del maig la Policia Local de Montbui deixarà de felicitar els aniversari als infants del municipi menors de 12 anys, les quals s'han dut a terme durant les darreres cinc setmanes, i que han inclòs una seixantena de felicitacions en total.

Les felicitacions als infants han tingut una gran acollida per part de la població, i es realitzaven tenint en compte el confinament estricte que seguia tota la població i que impedia als menors poder sortir dels seus domicilis en cap cas.

Cal recordar que des d'ahir diumenge els menors de 14 anys poden sortir un cop al dia (entre les 9 i les 21 hores), fins a un quilòmetre de distància del domicili. D'igual manera, fins a tres menors poden anar amb un adult (progenitor, persona amb qui convisquin al domicili o persona a càrrec). Es pot circular per qualsevol via o espai d’ús públic, inclosos espais naturals i zones verdes autoritzades, sempre que es respecti el límit màxim d’un quilòmetre del domicili. No és permès l’accés a espais recreatius infantils a l’aire lliure, així com a instal·lacions esportives. Durant el passeig diari s’ha de mantenir una distància interpersonal amb tercers mínima de dos metres. No podran fer aquestes sortides els nens i nenes que presentin símptomes o estiguin en aïllament domiciliari a causa d’un diagnòstic per Covid-19, o que es trobin en període de quarantena domiciliària.   

Des de l'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui es recorda a la ciutadania la necessitat de continuar mantenint estrictament les mesures d'aïllament social, respectar les distàncies de seguretat, i mantenir una higiene extrema, amb la qual s'està aconseguint superar aquest greu episodi de crisi sanitària.

Darrera actualització: 27.04.2020 | 14:39