Comunicat COVID-19 (dimarts 17 de març): Els municipis confinats potenciaran la neteja i desinfecció en carrers i espais públics

Dimarts, 17 de març de 2020 a les 14:50

Segons s'ha comunicat a la compareixença informativa d'aquest dimarts, en el marc del gabinet de crisi pel COVID-19, els ajuntaments dels quatre municipis confinats Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena duran a terme una campanya de desinfecció dels carrers, incrementant la neteja en tots aquells punts clau dels diferents municipis.

A nivell montbuienc, l'Alcalde Jesús Miguel Juárez assenyala que es potenciaran les tasques de neteja i desinfecció, sempre de forma gradual i prioritzant aquells espais públics, i seguint els criteris dels experts.

Durant la trobada informativa també ha intervingut el coordinador de Creu Roja Catalunya, Enric Morist, qui ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat des del punt de vista social i ha asseguat que Creu Roja Anoia actua en coordinació amb el SEM i amb els ajuntaments de la zona confinada. Entre d'altres tasques, s'assegura

a) L'abastiment dels bancs dels aliments dels municipis confinats

b) El lliurament de "targes moneder" pels infants de famílies vulnerables que tenen beca-menjador, per assegurar-los alimentació saludable durant el període de confinament.

c) S'estan fent visites a diferents domicilis de persones de col·lectius vulnerables per tal de proporcionar-los elements de substistència com ara menjar, productes farmacèutics o butà.

Cal remarcar que els Alcaldes dels diferents municipis de la MICOD (tant els quatre confinats com els tres no confinats) s'ha pogut reunir per videoconferència i han pogut confirmar la posada en funcionament del nou operatiu de teleassistència amb una nova línia 900 gratuíta que, gestionada a través dels serveis socials dels municipis, dona suport telefònic a les persones grans que viuen soles.

Durant la compareixença també s'ha conegut que tant la Fundació MIPS com Assistencial Anoia han mostrat la seva voluntat de posar a disposició alguns dels seus equipaments destinats a consultes mèdiques. De la mateixa manera, s'ha agraít l'oferiment d'allotjament per a personal sanitari que han fet els hotels Amèrica i Somiatruites d'Igualada i l'empresa Airbnb.

Per cloure aquesta compareixença, l'Alcalde d'Igualada Marc Castels va tornar a demanar "responsabilitat a la ciutadania" davant un "episodi greu", on "la gent s'ha de protegir".

Darrera actualització: 17.03.2020 | 16:33