Cedeix una part del mur d'escullera, sobre el riu Anoia, al barri del Pi

Dimarts, 6 de novembre de 2018 a les 00:00

La matinada del dimarts 5 de novembre es va produir un despreniment parcial de les pedres que conformen el mur d’escullera construït l’any 2014 amb pedra  i que configura el talús del riu Anoia, en el seu marge dret, a la zona del barri del Pi.

Aquest despreniment és el segon en importància que es produeix en aquest espai, que ja va cedir parcialment l’any 2015, i que ha fet que des de l’Ajuntament de Montbui s’estigui treballant per buscar una solució òptima per garantir la màxima seguretat de la zona. 

La composició del terreny, combinat amb una tardor molt plujosa, podrien ser les causes que explicarien que un conjunt de pedres que formen el mur d’escullera hagin anat a terra. Des dels Serveis Tècnics municipals, i, conjuntament amb la Policia Local, s’ha fet una inspecció de l’incident, s’han tancat els accessos de qualsevol persona a la zona, i s’estan investigant les causes dels fets. Des de l’Equip de Govern municipal expliquen que l'ajuntament, davant els dubtes que ens donava la seguretat d' aquesta obra, fa setmanes que haviem tancat el pas a les persones a aquesta zona, i ja haviem demanat informes a la direcció d'obres que la va dirigir així com a una enginyeria externa especialitzada, per buscar solucions i depurar-ne responsabilitats”.

Els responsables municipals assenyalen que “l’Ajuntament de Montbui lamenta aquest fet i treballarem per donar-hi una solució definitiva, que ens eviti fets desagradables com aquests. Es tracta d’una zona que pateix un desgast notable per l’erosió, però volem que deixi de ser un problema i per això prendrem les mesures correctives que calguin, exigirem les responsabilitats a qui correspongui i treballarem per garantir la seguretat dels nostres veïns i veïnes, sense cap cost per a l’Ajuntament. Actuarem amb tota la determinació, perquè volem que es resolguin, de forma definitiva, les deficiències d’aquesta obra”.   

Darrera actualització: 07.11.2018 | 18:35

Imatges

Imatge del tancament de la zona a l'accés dels vianants