Balanç positiu del primer mes del servei de recollida porta a porta dels residus voluminosos

Dijous, 10 de setembre de 2020 a les 00:20

Des de finals de juliol està en marxa el nou servei de recollida porta a porta pels residus voluminosos de Montbui. El servei ha complert amb escreix les expectatives, realitzant-se de mitjana una trentena de recollides setmanals prèviament concertades. El servei es materialitza tots els dimarts amb la recollida d’objectes com ara mobles (sofàs, portes, armaris, taules, cadires), plàstics voluminosos domèstics, matalassos, somiers, electrodomèstics diversos, etc.

El funcionament del servei és senzill. Es recullen aquells voluminosos que es concerten prèviament. Per fer-ho, cal trucar al número de telèfon de l’Ajuntament montbuienc 938034735, o bé escriure un correu electrònic a montbui.mediambient@montbui.cat. Un cop fet aquest tràmit, el dimarts corresponent, cal dipositar els residus davant del portal de casa, unes hores abans de l’hora concertada per a la recollida.

Des de l’Ajuntament, a través del Departament de Medi Ambient i en col·laboració amb l’empresa que du a terme aquest servei de recollida, es treballa per detectar possibles males practiques i es senyalitza i s’adverteix a la ciutadania en aquells punts on encara es donen abandonaments indiscrimats d’objectes voluminosos. Cal recordar que els abandonaments de voluminosos que no compleixin la normativa municipal poden ser objecte d’una sanció de fins a 1.500 euros.

Cal recordar que altres residus com la runa, vidres o pneumàtics s’han de traslladar obligatòriament a la deixalleria municipal. Tampoc no es recullen per aquest sistema els residus procedents d’activitats econòmiques. L’horari d’atenció de la deixalleria és de dimarts a divendres de 10 a 13 h i de 16 a 19 hores, i els dissabtes de 9 a 14 hores.


 

Darrera actualització: 10.09.2020 | 09:25