Avui divendres, acapte de sang a Mont-Àgora, amb doble torn i cita prèvia

Divendres, 29 de gener de 2021 a les 00:50

Aquest proper divendres 29 de gener, entre les 10 del matí i les 2 de la tarda, i entre les cinc de la tarda i les nou del vespre, tindrà lloc al vestíbul de Mont-Àgora un Acapte de Sang. Seguint els protocols sanitaris, per poder donar sang caldrà demanar cita prèvia.

Com és habitual des de l’inici de la pandèmia de covid-19, es respectaran tots els protocols sanitaris. Cal recordar que el coronavirus no es pot transmetre per la sang, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió diposa de la seguretat habitual.

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui a través de la regidoria d’Acció Social, Igualtat, Educació, Solidaritat i Salut Pública dóna suport a diferents campanyes i acaptes de sang que es realitzen durant l’any al municipi.

Cal recordar que cada dia són necessàries 1.000 donacions a Catalunya. Enguany, a més, les necessitats de sang són molt elevades pels efectes de la pandèmia de covid-19. La demanda de sang és constant, no només en casos d'emergència.

Cada dia, els hospitals i clíniques precisen sang o components sanguinis per atendre els seus malalts, ja que la majoria d'intervencions quirúrgiques i molts tractaments mèdics requereixen transfusions. Malgrat els avenços mèdics i tecnològics, ara per ara, la sang no es pot fabricar i tan sols es pot obtenir de les donacions altruistes de les persones.

La donació de sang és un acte senzill, segur, gens dolorós, i assistit per professionals especialitzats. Per a tu, no comporta cap risc, però, en canvi, per a malalts de tot el territori, pot suposar avançar en el seu procés de curació i fins i tot la vida.

Darrera actualització: 29.01.2021 | 09:25