"Ara Montbui" inicia un nou cicle polític a l'Ajuntament de Montbui

Divendres, 21 de juny de 2019 a les 00:00

El nou Ajuntament de Montbui es va constituir dissabte passat, a partir de la representació obtinguda pels partits polítics en les eleccions municipals celebrades el passat 26 de maig. L’acte va tenir lloc a les 11 del matí, en una Sala de Plens plena de gom a gom (més de 300 persones van ser presents) i va suposar també l’elecció de l’alcalde del municipi. Schummi Juárez va ser proclamat alcalde en obtenir la majoria absoluta dels vots: 7 vots a favor dels 13 emesos durant la sessió.

La sessió va començar amb la intervenció del Secretari de la Corporació, Jordi Gasulla, que va anomenar els regidors i regidores electes. Tot seguit es va constituir la Mesa d’Edat, integrada per l’electe de major edat (Josep Palacios) i el de menor edat (Adrià Castelltort). L’acte va continuar amb la promesa del càrrec dels regidors i regidores electes per ordre alfabètic i tot seguit es va proclamar com a formalment constituïda la Corporació Municipal de Montbui.

Tot seguit, es va fer el procés d’elecció de l’alcalde. Tots els regidors i regidores van votar de forma nominal i secreta i, fet l’escrutini, Schummi Juárez va ser proclamat alcalde de Montbui, amb 7 vots a favor del seu càrrec (els sis dels regidors i regidores del seu grup, Ara Montbui, i també el de la regidora de Som Montbui-ERC Isabel Guerrero) i 6 vots a favor de l’anterior Alcalde i candidat del PSC Montbui Teo Romero.

Tot seguit, Schummi Juárez es va acostar a la Mesa Presidencial per prometre el càrrec i va rebre  la vara d’alcalde, la qual va voler compartir, immortalitzant el moment, amb la resta de regidors i regidores representants d’Ara Montbui.

Durant l’acte van pronunciar sengles discursos els diferents portaveus dels diferents grups municipals, així com també el mateix Alcalde.

 

Isabel Guerrero (SOM Montbui-ERC): “No ha sigut fàcil”

La primera en intervenir va ser Isabel Guerrero, en representació de Som Montbui-ERC, el grup que té la clau de la governabilitat durant aquest mandat 2019-2023, i qui va remarcar que “és un gran dia per a totes i tots. Vull agrair a Esquerra el fet d’haver confiat en mí i en les persones de la candidatura. El nostre grup està format per gent jove, i la gent jove és el futur”. Isabel Guerrero, que va tenir paraules d’agraiment per als diferents alcaldes de la democràcia a Montbui, també va assenyalar que “en política és important establir negociacions abans de prendre decisions. Ens havíem de decantar per fer alcalde el Schummi perquè són el grup que ha obtingut més vots i perquè són el grup que ajudaran a fer el canvi que des de “Som Montbui” ens havíem proposat” . La representant de Som Montbui-ERC va afegir que “no ha sigut fàcil perquè a l’altra banda hem tingut un bon negociador, que posava a la meva disposició l’Alcaldia. No hem pogut acceptar perquè la nostra assemblea així ho va decidir”. Isabel Guerrero va remarcar que el vot positiu a l’elecció de Schummi Juárez es va acabar decidir quan “Ara Montbui va manifestar que està a favor del dret a decidir”, va remarcar que el seu grup es mantindria a l’oposició, perquè “les presses no són bones”, i va garantir que des de Som Montbui-ERC “ens mostrarem col·laboradors i aportarem el que poguem” . La regidora republicana va cloure el seu discurs recordant que té un compromís amb la ciutadania “per quatre anys, vuit com a molt” i va felicitar-se per l’existència d’una majoria de dones en el nou consistori.

 

Teo Romero (PSC): “Ningú pot negar la transformació que ha viscut Montbui”

El següent a intervenir va ser Teo Romero, qui va ser alcalde de Montbui de forma consecutiva entre 1995 i 2019 liderant el PSC i és ara l’actual líder de l’oposició. Romero va començar el seu discurs felicitant al nou alcalde, recordant que “ser l’Alcalde és una gran responsibilitat de servei a la comunitat” i va posar en valor la tasca feta pels socialistes durant els seus anys de govern: “ens sentim molt orgullosos de la nostra tasca de govern, la qual està al carrer. Ningú pot negar la transformació que ha viscut Montbui”. El líder de l’oposició va apuntar que “deixem l’Ajuntament amb més de 5’5 milions d’euros en caixa perquè els gestioni el nou govern, i també amb prop de 2 milions d’euros en subvencions concedides. També deixem una desena de projectes, obres per a la gent, que estaven a punt de començar i que volíem que fossin actuacions per millorar la qualitat de vida dels montbuiencs i montbuienques”. Teo Romero va afirmar que des de l’oposició mantindran una “actitud constructiva i respectuosa” envers l’equip de govern, i va assegurar que “posem la nostra experiència al servei de l’equip de govern”. Romero va finalitzar el seu discurs fent un agraiment a les famílies dels càrrecs electes i va recordar que “l’acció de govern és intentar ser justos i treballar per la comunitat. Per sobre de tot ens devem a la gent de Montbui”.

 

Coral Vázquez (Ara Montbui): “Governarem amb humilitat, i ens deixarem la pell”

La portaveu d’Ara Montbui, grup municipal en el govern municipal, Coral Vázquez, va encetar el seu discurs felicitant al nou alcalde Schummi Juárez i va mostrar-se convençuda de “posar l’Ajuntament de Montbui al servei dels ciutadans. Volem governar de forma oberta, amb protagonisme de la ciutadania, amb uns veïns i veïnes actius en la gestió pública”. La regidora montbuienca va palesar que “no som ingenus, i sabem la dificultat d’un govern en minoría. Treballarem per obrir un camí de diàleg amb Esquerra Republicana, a qui agraïm el seu vot de confiança. Treballarem amb rigor i dedicació, i amb corresponsabilitat i implicació de la ciutadania”. Coral Vázquez va avançar que el nou equip de govern municipal montbuienc vol que “el ple sigui un espai diferent, un espai de debat fructífer. Volem que la gent ens acompanyi”. També va avançar que el nou govern anirà en la línia de “treballar per un Montbui més cohesionat, construint comunitat, fent polítiques més justes i garantint la igualtat d’oportunitats. Volem fer un Montbui sense atur, més net i sostenible”. Vázquez va cloure la seva intervenció assenyalant que “governarem amb humilitat i ens deixarem la pell. Estem orgullosos de representar als veïns i veïnes de Montbui i intentarem estar a l’alçada d’allò que el poble de Montbui es mereix”.

 

Schummi Juárez, Alcalde: “som servidors públics” 

L’Alcalde Schummi Juárez va estrenar-se en el càrrec amb una intervenció que va començar agraint a les persones que van votar a les eleccions municipals del 26-M, també als que van fer-ho especialmente per “Ara Montbui” i va voler tenir paraules de reconeixement per a l’assemblea d’Ara Montbui, “representativa, plural i forta que ens dona suport”. Schummi Juárez va tenir paraules de record per a Montserrat Nogué (convalescent) i va voler agrair a Som Montbui-ERC el vot favorable a la investidura “per entendre que hi ha una altra manera de fer política municipal”. Després de fer un emotiu agraiment a la seva família, el quart alcalde cronològicament de la democràcia montbuienca va recordar que “treballarem per tendir ponts que ajudin a superar diferències ideològiques i personalismes. Treballarem perquè no existeixin els “uns” i els “altres”. Volem ser còmplices d’una realitat que ens enriqueixi, ens agrupi i ens uneixi. Tots els nuclis, tots els veïns i veïnes de Montbui mereixen el mateix tracte”. Schummi Juárez va assenyalar que “som servidors públics de l’administració més propera a la ciutadania. Venim a solucionar problemes” . El nou batlle montbuienc va voler transmetre un missatge de confiança a la ciutadania del municipi amb més necessitats. Va assenyalar que “la nostra prioritat és donar suport, ser respectuosos i mostrar la major solidaritat amb aquelles persones que més ho necessiten”.

Schummi Juárez va enumerar els tres principis que guiaran la seva tasca a l’Ajuntament de Montbui: “el treball incansable, el diàleg permanent i la proximitat a la ciutadania”. L’alcalde montbuienc va remarcar que l’acció política anirà emmarcada a “construir una ciutat més justa, sostenible i democràtica, on els veïns opinin de tot, on la despesa sigui transparent i on poguem optimitzar els recursos. També un Montbui on l’aportació col·lectiva sigui molt important, amb escolta i aprenentatge mutu i on tots i totes som necessaris”. Va finalitzar la intervenció del nou Alcalde de Montbui posant el diàleg com a element clau de l’acció de govern, i amb una enumeració de les primeres actuacions previstes: “treballarem per auditar l’Ajuntament, la Societat Municipal i els altres organismes depenents; també aturarem el procés actual d’aprovació del POUM per tal d’establir mecanismes democràtics i participatius reals; d’igual manera garantirem la lliure concurrència als plans d’ocupació, ampliant-ne la seva oferta i que estiguin orientats a afavorir la reinserció al mercat laboral; avaluarem consensuadament amb els veïns una solució definitiva per garantir la seguretat dels habitatges del barri del Pi; realitzarem el tancament de l’espai perimetral de l’espai de la “Yeguada Negra”; posarem en marxa un govern transparent i representatiu; reactivarem el teixit associatiu i actualitzarem el pagament de convenis a les entitats amb les quals l’Ajuntament de Montbui té a data d’avui algun deute; establirem un mecanisme d’atenció ciutadana que funcioni; canviarem l’horari dels plens municipals per fer-los accessibles; reforçarem amb el personal necessari l’Ajuntament per tal de millorar els serveis que presta i el benestar dels seus treballadors”.

Darrera actualització: 21.06.2019 | 13:04