Aquest proper diumenge, el Catalunya E-Bike Tour passa per Montbui

Divendres, 26 de juny de 2020 a les 00:40

Aquest proper cap de setmana es desenvoluparà per diferents municipis anoiencs el Catalunya E-bike Tour, una nova iniciativa esportiva i de promoció turística que es celebrarà els dies 27 i 28 de juny, amb sortida i inici a la capital de la comarca i pas per diferents municipis del territori.

L’esdeveniment és impulsat pel Consell Comarcal de l’Anoia i l’Ajuntament d’Igualada, amb la implicació d’Anoia Turisme i el Consorci de Turisme de l’Alta Anoia. L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui també hi col·labora. L’etapa montbuienca del Catalunya E-bike Tour es desenvoluparà diumenge i constarà de 45 quilòmetres.

Arrencarà a Igualada i passarà per la Tossa de Montbui, Santa Margarida de Montbui, Santa Maria de Miralles, Orpí, Carme i Vilanova del Camí, per finalitzar a Igualada. De camí a la Tossa es visitarà la Fou de can Milà i l’Alzina Mil·lenària. Més tard es podrà veure el Castell d’Orpí.

La primera jornada, dissabte 27, arrencarà a Igualada i passarà per Jorba, Rubió, els Prats de Rei, Sant Martí de Sesgueioles, la Guàrdia Pilosa, Conill, Pujalt, l’Astor, Veciana i Copons, i acabarà novament a Igualada.

La prova s’havia de celebrar el passat mes de maig però es va haver d’ajornar per l’alerta sanitària provocada per la COVID-19 i, aquest mes de juny, es durà a terme amb les mesures de prevenció i seguretat adients i un format adaptat al context actual.

Entre d’altres, la cursa s’ha limitat 120 inscrits; es farà una sortida esglaonada, durant un hora, amb grups de menys de 20 corredors; en els moments en què hi podria haver contacte entre persones, com la recollida de dorsals, se senyalitzarà la distància prescriptiva i hi haurà a disposició elements com gel hidroalcohòlic; la mascareta serà sempre obligatòria, tret del moment en què s’estigui duent a terme la pràctica esportiva; als avituallaments, que seran a l’exterior, el menjar es lliurarà envasat individualment i es garantirà la distància entre els participants; i hi haurà també un coordinador de seguretat que vetllarà pel compliment d’aquestes mesures en tot moment.

 

El Catalunya E-Bike Tour

Aquest és un esdeveniment de cicloturisme no competitiu, que proposa passar dos dies viatjant entre els pobles, camps i boscos de l’Anoia, amb bicicleta de muntanya o bicicleta de muntanya elèctrica. Entre els al·licients que ofereix, hi ha conèixer i gaudir del patrimoni, els paisatges, la cultura, els allotjaments rurals i els productes de proximitat de la zona.El Catalunya E-bike Tour forma part dels E-bike tours, una sèrie d’esdeveniments amb rutes organitzades, que tenen l’objectiu de descobrir el territori, degustant els millors productes que pot oferir, gaudint dels paisatges i amb tots els serveis necessaris: lloguer de bicicletes, servei de mecànica, avituallaments amb productes de proximitat, allotjaments de qualitat i servei de càrrega de bateries en ruta.

Darrera actualització: 26.06.2020 | 14:38