Aquest divendres finalitzarà la Festa Major d'hivern amb l'acte institucional de reconeixement als cossos i forces de seguretat

Dijous, 23 de gener de 2020 a les 00:00

Montbui està celebrant entre el 15 i el 24 de gener la Festa Major d’Hivern. El gruix d’activitats ja s’han dut a terme, però aquest divendres finalitzarà la festivitat amb la celebració de l’acte institucional de commemoració del Patró de la Policia Local de Montbui. Aquesta activitat inclourà el lliurament de mencions de reconeixement al mèrit als integrants dels cossos i forces de seguretat. Tindrà lloc el divendres 24, a les 12 del migdia, a la sala petita de Mont-Àgora.

 

El gruix d’activitats, ja finalitzades

Dimecres passat, coincidint amb la celebració del patró Sant Maure, es va dur a terme el tradicional ofici solemne en honor al patró Sant Maure a l’església de Santa Margarida del Nucli Antic.

El dijous16 de gener més de 200 persones van assistir al “Playback” de la Gent Gran, celebrat a la Sala Auditori, i on el grup “Il·lusió” va fer les delícies dels assistents amb un espectacle plenament consolidat.

Divendres passat, de bon matí, més de 400 escolars de pàrbuls i primer curs de Primària de les escoles montbuienques, van assistir a la sala auditori de Mont-Àgora a l’espectacle visual “Kle”, realitzat per la companyia Addaura Teatre Visual. Aquest espectacle va combinar la dansa, la màgia, la manipulació d'objectes, titelles, llengua de signes, etc, tot sota la inspiració del pintor suís Paul Klee.

També divendres va tenir lloc una xerrada l’Ateneu Cultural i Recreatiu sobre el Centenari de la institució. Davant un centenar de persones l’historiador montbuienc Daniel González Caldito va repassar l’evolució de l’Ateneu, un dels símbols de la vida associativa del nucli històric montbuienc.

Va finalitar la jornada de divendres amb 17è Concurs de Monòlegs, que va omplir com és costum la sala d’actes del CCC La Vinícola. Enguany una desena de monoleguistes van competir pels tres premis d’aquest certamen. Finalment, el primer premi va ser per a Lourdes Bayonas. En segona posició va quedar Adrián Moreno i el tercer va ser Eduardo Mateo. Cal destacar que els guanyadors van obtenir premis de 150, 100 i 50 euros respectivament.

Dissabte al matí van continuar les activitats amb una matinal amb rocòdrom i tirolina al Boulevard per a la mainada i també amb diversos jocs tradicionals pel públic familiar. Pels volts del migdia, la Biblioteca Mont-Àgora va acollir l’activitat familiar “Contes a flor de pell”, a càrrec de Bosc de Teràpies, i especialmente adreçada a famílies amb infants entre un i cinc anys.

El mateix dissabte, però ja a la tarda, el Grup d’Esplai Montbui va organitzar diferents activitats al Nucli Antic (jocs i xocolatada). Paral·lelament a l’Ateneu Cultural i Recreatiu es va dur a terme un campionat de botifarra.

A les sis de la tarda la Sala Auditori Mont-Àgora convertida en una sala polivalent (les grades retràctils, retirades, permeten disposar de molt més espai) es va omplir amb més de 400 persones que van gaudir d’una animada festa “Disco Per Xics”, que va fer les delícies dels més menuts. Música, ball, noves tecnologies i teatre, de la mà del grup Fadunito, que va crear un ambient espectacular amb un públic familiar que va gaudir de valent durant tota l’actuació.

Dissabte a la nit va començar a l’Ateneu Cultural i Recreatiu el tradicional “Sopar de Sant Maure”, el qual va incloure l’actuació musical de Miguel Díaz.

La darrera activitat celebrada dissabte al Nucli Urbà va ser una festa musical “Remember”, que va tornar a omplir la Sala Auditori Mont-Àgora. De la mà del DJ Javi Mancebo van sonar els millors ritmes dels 70, 80 i 90 del segle XX i també les millors cançons d’inicis d’aquest segle XXI. Cal destacar que l’aforament va estar limitat en tot moment a 470 persones.

Diumenge passat es van dur a terme nombroses activitats al Nucli Antic. D’entrada a les 12 del migdia, es va celebrar una missa a l’església de Santa Margarida.

Posteriorment es va celebrar el tradicional vermut de Festa Major d’Hivern a l’Ateneu, i una projecció amb les millors imatges del concurs fotogràfic d’Instagram organitzat durant les darreres festes majors al Nucli Antic.

Ja a la tarda van finalitzar les activitats a l’Ateneu amb un campionat femení de dòmino i també amb una projecció infantil.

 

210 participants al 27è Cros García Lorca

Diumenge passat, en un ambient fred i ventós es va celebrar la 27ª edició del Cros García Lorca, prova puntuable pel campionat comarcal de cros inclòs en els Jocs Escolars de l’Anoia. La prova es va desenvolupar amb sortida i arribada al Passeig Espanya del barri de Vista Alegre, en un circuit habilitat a la zona propera al carrer La Mercè i a l’Institut Montbui, aprofitant també uns amplis terrenys d’ús municipal.

Els guanyadors del cros montbuienc, per categories, van ser els següents:

A la categoria P3 femení triomf per a Abril Rosado; a P3 masculí el guanyador va ser Abdelouahab Bentarhlia (A. Gaudí); a la categoria de P4 femení, triomf per a Aya Azzi (A. Gaudí); a P4 masculí es va imposar Alejandro Rodríguez (García Lorca); a la categoria de P5 femení la primera posició va ser per a Eider Sánchez (Institució Igualada), mentre que a P5 masculí va guanyar Alex Camacho (García Lorca); Paula González (Marta Mata) va ser la vencedora de la categoria prebenjamí femení, mentre que Biel Borràs (Castell d’Òdena) va ser el guanyador entre els prebenjamins. A la categoria benjamí femení va vencer Ingrid Martín (Emili Vallès-CERRR), mentre que a la categoria benjamí masculí el primer classificat va ser Bernat Rueda (Emili Vallès). El triomf a la categoria aleví femení va ser per a Laura Van Daalen (Dolors Martí), mentre que Eric Torres (Dolors Martí-CERRR) es va imposar en categoria aleví masculí. A la categoria infantil femení, primera posició per a Jésica Rodríguez (Institut Badia i Margarit), mentre que Ali Hamoudan va ser el vencedor a la categoria infantil masculí. Pel que fa a la categoria cadet femení, primer lloc per a Oumayma Azzi (Institut Montbui) i a la categoria cadet masculí es va imposar Nil Cabello (Institut Badia i Margarit/CAI). Per últim, a la categoria d’adults fèmines va guanyar Iraida Llamas (Dolors Martí), i a la categoria d’adults masculins el triomf va correspondre a Mohammed Eddouni (Institut Montbui).

En finalitzar la prova es va fer el lliurament de trofeus als guanyadors, i també es van lliurar medalles als participants de les categories P3, P4 i P5. El lliurament de trofeus va anar a càrrec de l’Alcalde de Montbui Jesús Miguel Juárez i de la regidora d’Esports Isabel Guerrero.

Va cloure el cros com és habitual l’esperat sorteig de regals, realitzat amb la col·laboració de l’AMPA de l’escola, que va repartir sorpreses i regals lliurats pels diferents comerços i establiments col·laboradors. El 27è Cros García Lorca va ser organitzat per l’AMPA García Lorca, l’Ajuntament de Montbui i el Consell Esportiu de l’Anoia.

Darrera actualització: 23.01.2020 | 08:46