Aquest divendres, cribatge d'antígens ràpids a Mont-Àgora, pels montbuiencs i montbuienques

Dijous, 3 de desembre de 2020 a les 00:10

Aquest divendres entre les 9 i les 13 hores i entre les 15 i les 19 tindrà lloc al vestíbul de Mont-Àgora una jornada de cribatge d’antígens ràpids per detectar casos assimptomàtics de covid-19. El cribatge massiu es farà a partir de la tècnica del frotis de nasofaringe, està limitat als veïns i veïnes de Montbui i es durà a terme aprofitant la instal·lació d’un equip de proves diagnòstiques.

Per poder participar en aquests testos d’antígens ràpids cal ser major de 16 anys, no haver passat la covid-19 i no tenir símptomes de covid-19. Per realitzar la prova caldrà facilitar el nom i cognoms, adreça, telèfon de contacte i presentar la Targeta Sanitària Individual. La prova és gratuïta.

És important que les persones que es realitzin les proves estiguin donats d’alta a l’aplicació La Meva Salut, on rebran el resultat de la prova. Es tracta de proves de detecció ràpida.

L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per aturar l’extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n’hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Els cribratges intensius de la Regió Sanitària Catalunya Central compten amb la col·laboració dels ajuntaments implicats, l’Institut Català de la Salut, la Fundació Althaia, el Consorci Sanitari de l’Anoia, el Centre Sanitari del Solsonès, l’ EBA Vic Sud i el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública.

Darrera actualització: 03.12.2020 | 10:17