Aquest diumenge es celebra la Festa de la Candelera i Sant Blai, a la Tossa de Montbui

Dijous, 30 de gener de 2020 a les 00:10

Aquest diumenge tindrà lloc la festa de la Candelera i Sant Blai a l’església pre-romànica de la Tossa de Montbui.

A dos quarts de 12 del migdia es durà a terme la inauguració de l’exposició “Una ullada a la il·lustració científica”, de la col·lecció de Mercè Cartañà. Aquesta mostra es podrà veure a la sala d’exposicions ubicada al refugi.

A partir de les 12 del migdia mossèn Josep Maria Pujol oficiarà la tradicional Missa, amb benedicció de candeles i fruites de la terra, cerimònia que serà cantada per la Coral de Santa Maria d’Igualada.

I pels volts de la 1 de la tarda es realitzarà el sorteig d’una panera i un tortell. Cal recordar que, com a obsequi, hi haurà una almosta d’avellanes per a tots els assistents. Els donatius de fruita són a benefici de la Llar del Sant Crist d’Igualada.

 

“Una ullada a la il·lustració científica”, a càrrec de Mercè Cartañà

Aquesta interessant exposició que s’inaugurarà coincidint amb la Festa de la Candelera es podrà veure tots els diumenges de 10.30 a 13.30 i en horari d’atenció de l’Oficina de Turisme fins principis d’abril.

Mercè Cartañà, és biòleg, il·lustradora científica i professora de Biologia. Ha publicat dibuixos per a revistes especialitzades de botànica, per a obres de divulgació com la Història Natural dels Països Catalans, plafons per a parcs naturals i nombrosos llibres de text de ciències naturals. I actualment és membre del Grup d’Orquídies de l’Anoia (GOA).

 

També ha participat en exposicions personals i col·lectives d’il·lustració científica, locals (El Prat de LLobregat, 1996, Museu Granollers, 2000, St. Martí de Tous, 2004, Igualada, 2009), nacionals (Barcelona, 1991 i 1998 i Alcoi, 1998) i internacionals (Évora a Portugal, 2000, i New York State Museum a Albany, USA, 2004)

Darrera actualització: 30.01.2020 | 10:49