Aquest dissabte, Carnestoltes per partida doble, a Montbui

Dijous, 5 de març de 2020 a les 09:30

Montbui celebrarà aquest dissabte 7 de març la Festa del Carnestoltes. Cronològicament encetaran la festa els més menuts a partir de les cinc de la tarda, i la continuaran els més grans, ja en horari de vespre-nit.

 

Carnestoltes infantil, enguany a Montmercat

 

El dissabte 7 de març a partir de les quatre de la tarda s’obriran les inscripcions pel Carnestoltes infantil, activitat que es durà a terme enguany a Montmercat. A les 5 de la tarda començarà la concentració de disfresses individuals i de comparses, i també l’actuació del grup d’animació Cia La Cremallera, amb l’espectacle “Explosive”.

 

A partir de les sis de la tarda es durà a terme el lliurament de premis individuals i també el de la categoria de comparses. Hi haurà premis a les tres millors disfresses de les categories 0-3 anys, 4-6 anys i 7-12 anys i també al nen/a més petit disfressat. Tammateix es lliuraran premis (vals de compra) a la comparsa més nombrosa, a la comparsa més sostenible, i a la comparsa més divertida.

 

Carnaval de grans: Només inscripcions presencials i anticipades, fins el 5 de març, a Mont-Àgora

 

També el dissabte 7 de març, però a partir de les 18.30 hores, començarà al carrer de les Arts (zona Mercadona) la concentració de comparses i carrosses del Carnestoltes d’adults. Des d’aquí sortirà la rua a partir de les 19.30 hores, que recorrerà bona part del Boulevard montbuienc, fins arribar a MontMercat, on es farà el ball i concentració de comparses.

 

Com a novetat important, cal destacar que les inscripcions per a aquest Carnestoltes de grans únicament es podran formalitzar de forma anticipada. Per fer-ho, cal anar a Mont-Àgora, de dilluns a dijous, en horari d’atenció al públic (de 16 a 20 hores). És important recordar que enguany no s’admetran inscripcions el mateix dia de la rua.

 

També és novetat que la rua de Carnestoltes de Montbui comptarà amb un espai sense soroll, des de la sortida (Mercadona) i fins la zona del Maxi Dia. Aquesta iniciativa permetrà als/les menors amb Transtorns de l’Espectre Autista (TEA) poder gaudir de la rua.

 

 

Una de les novetats, el servei de cessió de disfresses

El passat 3 de març es va habilitar al CCC La Vinícola un servei de cessió de disfresses per a aquelles persones que no en dispossessin i que volguessin participar, disfressades, de la festa. Només calia deixar cinc euros com a fiança per a cada disfressa (i que es retornaran en tornar la disfressa en les degudes condicions).

 

Bases de la Rua de Grans

Les bases d’aquest Carnestoltes indiquen que la sortida es donarà a dos quarts de vuit del vespre. El jurat d’aquesta edició estarà format per la Comissió “Viu La Festa”, i també per dos tècnics/ques municipals. En finalitzar la rua, cada participant podrà recollir el seu entrepà i una ampolleta d’aigua.

 

S’han modificat notablement els premis d’aquest Carnestoltes de grans. Així, es lliurarà un primer premi de 400 euros i trofeu a la millor carrossa. La segona millor carrosa rebrà 300 euros i trofeu; la tercera 200 euros i trofeu. També hi haurà diferents premis de 100 euros per a la comparsa més nombrosa, la més treballada, la més divertida, la més crítica, la més original, la més “balladora” i també la més sostenible. De la mateixa manera es lliuraran tres premis individuals de 100, 80 i 60 euros i trofeo als tres primers classificats.

 

La comparsa que porta la Carrossa del Rei Carnestoltes rebrà una compensació econòmica de 200 euros.

 

El veredicte del jurat es farà públic el mateix dissabte 7 de març just després de finalitzar la rua. En aquell moment pujarà a l’escenari un representant de les comparses premiades i, en el cas dels premis individuals, la persona guanyadora disfressada per cada premi.

Darrera actualització: 05.03.2020 | 13:07