Actualització: Informació de servei a la ciutadania COVID-19

Dissabte, 14 de març de 2020 a les 00:00

En el marc de la gestió de la crisi sanitària del Coronavirus, l'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui recorda:

1. El Centre d’Atenció Primària de Santa Margarida de Montbui romandrà tancat els dissabtes, diumenges i festius. Aquesta suspensió estarà en vigor fins a nou avís. Les persones que necessitin assistència sanitària urgent cal que s’adrecin al PAC Igualada (Passeig Verdaguer, 170 Igualada). Abans d’anar-hi presencialment cal trucar al telèfon 93 805 35 00. El proper dilluns aquest servei reobrirà amb normalitat.

Aquesta és una mesura complementària que ha adoptat el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per a la prevenció i el control de la infecció pel SARS-CoV-2.

2. Es garanteix el subministrament bàsic d’aliments i de material sanitari als municipis confinats durant aquests dies. També es demana a la ciutadania fer les compres d'aliments i productes de neteja i farmàcia amb responsabilitat. Els comerços en general poden obrir, però es recomana el seu tancament. En qualsevol cas, cal respectar les distàncies de seguretat als comerços. Cal recordar que les empreses de serveis bàsics i subministraments estan en contacte amb el CECAT de Protecció Civil per poder accedir a la zona de la Conca d’Òdena. Les zones de càrrega i descàrrega són d’ús exclusiu les 24 hores per a aquesta activitat. Així ho ha decretat l'Ajuntament, que demana la col·laboració ciutadana per poder garantir aquests espais lliures i facilitar la descàrrega, en qualsevol moment del dia, dels subministraments bàsics.

3. La Comissió Social formada pels Alcaldes dels municipis en confinament (Montbui, Igualada, Vilanova del Camí i Òdena) i per Creu Roja Anoia ha pres aquest dissabte una sèrie de mesures socialment necessàries:

 

a) Es mantenen oberts els Bancs d'Aliments Municipals.

b) Es garanteix l'ajut domiciliari a aquelles persones i col·lectius més vulnerables.

c) S'incrementaran les trucades proactives a col·lectius vulnerables i sense cobertura familiar.

d) Es garanteix cobertura social als nens i nenes usuàries de menjadors escolars i pertanyents a famílies molt vulnerables.

e) Gratuïtat de la línia de Teleassistència per mantenir el màxim contacte amb les persones que viuen soles (telèfon gratuït les 24 hores).

 

4. Es recorda a la població que el confinament implica fer la mínima activitat imprescindible i, especialment, evitar el contacte amb la gent gran i/o amb les persones vulnerables. També evitar aglomeracions de persones i mantenir les distàncies de seguretat (mínim un metre entre persones)

5. S'anul·la la zona blava al municipi d'Igualada per evitar al màxim els moviments de vehicles.

6. Les 200 places de l'aparcament de l'Hospital d'Igualada seran gratuïtes fins a nou avís.

Des de l'Ajuntament de Montbui agraïm la col·laboració de tota la ciutadania davant aquesta situació excepcional.

Darrera actualització: 14.03.2020 | 20:06