Emotiu acte commemoratiu pel primer any de pandèmia

Dijous, 18 de març de 2021 a les 00:00

Els alcaldes de la Conca d’Òdena, representants del Consorci Sanitari de l’Anoia, del CatSalut i de l’Institut Català de la Salut i també de l’Atenció Primària van recordar divendres passat davant l’Hospital Universitari d’Igualada la gestió d’aquest primer any de pandèmia.

El batlle montbuienc Jesús Miguel Juárez hi va ser present en representació del consistori en un acte on l’Alcalde d’Igualada Marc Castells va exercir de portaveu de la resta d’autoritats municipals del territorio. Castells va recordar “uns moments d’incertesa i dificultat, on el territori va treballar plegat gestionant situacions de gran tristesa per a moltes famílies”. L’Alcalde d’Igualada també va mostrar la voluntat dels diferents ajuntaments de la Conca per realitzar, en el moment que sigui possible, un homenatge de caire institucional en record de totes les víctimes.

Les autoritats van agrair la tasca realitzada per totes les persones essencials que van donar el millor de sí mateixes en els moments àlgids de la pandèmia, i, especialment durant les setmanes de dur confinament.

El gerent del Consorci Sanitari de l’Anoia Ferran Garcia, va repassar amb dades alguns dels grans efectes nefastos del coronavirus a l’Hospital. Sense anar més lluny, una xifra esgarrifosa: de tots els pacients que van morir durant 2020, el 40 per cent van perdre la vida en només un mes.

De la seva banda, la delegada del departament de Salut a la Regió Sanitària de la Catalunya Central, Teresa Sabater va recordar com van viure amb gran incertesa i preocupació els inicis del coronavirus a l’Anoia i va recordar que no hi havia “ni tractament ni prou recursos per fer-hi front”.

Imma Cervós, Subdirectora de Salut Pública de la Regió Sanitària de la Catalunya Central va assenyalar que “ha estat un temps de patiment, però a la vegada hem aconseguit donar el millor de tothom, amb treball en equip i millora constant”.

També hi van intervenir Jordi Monedero, director assistencial hospitalari, Anna Forcada, gerent de l’ICS de la Catalunya Central, i Carme Riera, directora del SAP Anoia de l’ICS. Tots tres van lloar la tasca dels diferents equips professionals, que, des de primera línia, van donar la millor resposta possible a un enemic nou i molt perillós.

Darrera actualització: 18.03.2021 | 09:45

Imatges

Acte commemoratiu primer any pandèmia Conca d'Òdena