Continuen celebrant-se diferents activitats per commemorar el 8-M Dia Internacional de les Dones

Dijous, 11 de març de 2021 a les 00:35

Continuen celebrant-se a la Conca d’Òdena nombroses activitats per commemorar el 8-M Dia Internacional de les Dones. El programa d’activitats organitzades des de l’Àrea d’Igualtat de Gènere i LGTBI de la MICOD s’està desenvolupant amb plena normalitat, després que diumenge es fes l’acte del lectura del Manifest a Òdena i també el lliurament del premi del 8è Concurs de Cartells del 8-M.

Dissabte passat la Biblioteca Mont-Àgora va organitzar a través del seu Instagram una sessió telemàtica de “L’hora del conte” telemàtica amb la representació del conte virtual “…i va cosir unes ales”, a càrrec de Petita Companyia.

8M: Dones visibles i empoderades, el lema en unes façanes municipals il·luminades de color violeta

Amb motiu del 8M, els ajuntaments que conformen la MICOD llueixen a les seves façanes la pancarta amb el lema: 8M: Dones visibles i empoderades.

Tammateix, les façanes dels ajuntaments tenen una il·luminació de color violeta, especial, durant aquests dies.
 

18è Concurs de Fotografia “Com ens veiem les dones: Nosaltres i la pandèmia”

L’entitat Dones amb Empenta (DAE) organitza per 18ª edició el Concurs de Fotografia per a Dones: “Com ens veiem les dones: Nosaltres i la pandèmia”, que va adreçat a dones, sense distinció d’edat ni de procedència, amb l’objectiu d’animar la participació amb perspectiva de gènere.

Les participants podran presentar un màxim de tres obres, amb tècnica lliure. El format de presentació de les imatges serà online. Entraran a concurs les fotografies amb l’etiqueta #ConcursDAE2021 i la menció a @donesambempenta.

Les fotografies es poden publicar directament al perfil personal d’Instagram, o enviar-les per mail a comunicacio@dae.cat, per a què des de Dones amb Empenta puguin publicar-les des del perfil de l’entitat.

En qualsevol dels dos casos, les participants han d’enviar igualment les fotografies per mail a comunicacio@dae.cat, amb el títol, breu explicació de l’obra, nom complet de l’autora, municipi i telèfon de contacte, per a què des de l’entitat organitzadora les puguin publicitar  a través del canal de Facebook i la web de DAE.

El termini de lliurament de fotografíes serà el diumenge 21 de març del 2021 a les 12:00h pm, inclòs.

S’establiran tres categories de premis; un primer guardó dotat amb 100 euros; un segon de 75 euros i un premi del públic de 50 euros.
Els primers premis seran decidits pel jurat format per a aquesta edició. El premi del Públic serà per la fotografia més votada a Instagram fins el divendres 26 de març a les 12:00h am. El jurat estarà format per una representant de l’entitat, una representant  de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, i dos o tres persones més vinculades al moviment feminista. La seva decisió serà inapel·lable i pot declarar-se deserta qualsevol categoria.
 
El lliurament de premis es realitzarà el divendres 26 de març (19.30 hores) online, per la plataforma Zoom, a través de l’enllaç https://ja.cat/ConcursDAE2021
 Les obres participants es podran veure on-line, pel Facebook i l’Instagram de l’entitat, a mesura que avanci el concurs.
 A partir del 27 de març, les fotos concursants també es podran veure físicament en exposició al centre Mont-Àgora fins el 18 d’abril, i online a la web https://www.dae.cat/concurs-fotografia.html, en l’apartat de l’edició corresponent.

El programa d’activitats complet per commemorar el 8-M es pot consultar a la pàgina web municipal www.montbui.cat.
 

Aina Carrique guanya el “Premi Natividad Yarza”

El “Premi Natividad Yarza” convocat per l’Àrea d’Igualtat de gènere i LGTBI de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena (MICOD) ja té guanyadora. 

Es tracta de l’alumna Aina Carrique Balcells, que s’ha endut el premi amb el treball “El llenguatge discriminatori vers les dones” de l’Institut Joan Mercader d’Igualada, amb una cerca que posa de manifest com l’ús del llenguatge és discriminatori i invisibilitza les dones. El treball està fet a partir de diferents entrevistes a persones referents i expertes sobre la temàtica i també identifica estratègies per eliminar aquesta discriminació.

 

Darrera actualització: 11.03.2021 | 11:48

Imatges

activitats 8-M Dia Internacional de les Dones