Els comerços i establiments de restauració de Montbui ja han rebut més de 66.200 euros d'una línia d'ajuts directes per fer front a la Covid-19

Dijous, 22 d'octubre de 2020 a les 00:00

Els comerços i els establiments de restauració de Montbui han rebut més de 66.200 euros en ajuts directes per fer front a la Covid-19, en el marc d’una línia d’ajuts gestionada de manera independent pels municipis que formen la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, i entre ells el de Santa Margarida de Montbui.

A Montbui s’han vist beneficiats 51 establiments, tots ells, per haver estat obligats a tancar durant la pandèmia. Cadascun d’ells ha rebut un ajut directe de 1.299’26 euros.

Aquesta línia es va posar en marxa per reactivar aquest sector productiu en la represa de l’activitat econòmica després dels mesos d’obligat tancament o de reducció dràstica de l’activitat provocada per la pandèmia.

La Generalitat de Catalunya va destinar un milió d’euros per tal de subvencionar a restauradors i establiments comercials que s’han vist afectats per les mesures per fer front al COVID-19.

L’Ajuntament montbuienc va habilitar el tràmit corresponent a la seu electrònica, i ha ajudat de manera personalitzada al sector afectat, per tal que els establiments comercials poguessin gestionar la subvenció i accedir a aquests ajuts. La voluntat de la Generalitat i dels ajuntaments afectats ha estat en tot moment que tots els beneficiaris afectats tinguessin el mateix ajut. Així, aquest milió d’euros s’ha repartit entre tot s els sol·licitants, que han rebut exactament la mateixa quantitat de subvenció.

Un cop finalitzat el període de recollida de sol·licituds, aquestes es van tramitar i es va traslladar la proposta d’atorgament a la Mancomunitat, per tal que aquests ajuts es repartissin entre els beneficiaris el més aviat possible.

Un cop finalitzada la tramitació, que s’ha realitzat de manera especialment ràpida deguda la urgència de la situació, els ajuts finalment han estat aprovats i un total de 51 beneficiaris de Montbui van cobrar l’ajut durant els darrers dies.

Cal dir que en el conjunt de la Conca han estat 773 els establiments que s’han pogut acollir a aquesta línia d’ajuts, 763 per haver estat obligats a tancar i 10 perquè van poder justificar un descens de facturació.


 

A més de les ajudes directes, campanyes de promoció del comerç local i la restauració, des de la MICOD

En el cas de la MICOD, a més de les ajudes directes, s’han creat campanyes dirigides a promocionar el comerç local i la restauració, campanyes que s’han anat adaptant a la situació i mesures marcades, amb el missatge “Ara més que mai, jo compro a casa” a fi de sensibilitzar a la població sobre la importància de la compra de proximitat.

Davant les noves mesures i restriccions activades la darrera setmana s’ha activat una nova acció amb el lema “Vens o Vinc” per promoure els serveis de lliurament a domicili i per emportar-se de l'oferta culinària dels restaurants de la Conca.

Paral·lelament a les campanyes, s’ha treballat en la web concacomerç.cat, una plataforma de serveis, en què el comerciant pot donar visibilitat i promocionar el seu negoci, i la ciutadania pot consultar els diferents comerços de la Conca, les seves promocions i esdeveniments. També inclou una àmplia oferta de restauració i un apartat amb propostes d'oci, cinema, actes culturals, activitats lúdiques, entre d'altres.

A més, una altre de les accions realitzades, ha estat la formació. En aquest sentit també s’han dut a terme diferents cursos en línia gratuïts adreçats als comerciants i emprenedors locals. S’hi ha tractat temes com els nous models de comerç i les eines digitals. Han tingut una molt bona acollida, amb la participació d’unes setanta persones cadascun i, per això, ja s’està estudiant programar noves propostes.

Darrera actualització: 22.10.2020 | 08:37