Informació de servei: COVID-19 (dilluns 16 de març)

Dilluns, 16 de març de 2020 a les 16:45

Una de les notícies importants vinculades al confinament de quatre municipis de la Conca d'Òdena (Igualada, Vilanova del Camí, Montbui i Òdena) és la proposta coneguda aquesta tarda de confinar tot Catalunya i de deixar sense efecte el confinament específic d'aquests quatre municipis. Aquesta mesura, proposada pel govern de Catalunya, requereix l'aprovació del Govern espanyol. En el moment de tancar aquesta edició no hi ha cap novetat al respecte i el confinament continua.

Segons s'ha donat a conèixer a la compareixença informativa d'aquest migdia, presidida pels Alcaldes dels municipis de la Conca d'Òdena confinats, s'ha demanat a la Generalitat de Catalunya (Departament de Salut), de manera preventiva, que es pugui fer ús d’una residència d’Igualada pendent d’inaugurar com a hipotètic i futurible hospital de campanya. Es tracta d'un edifici privat, l'antiga Mútua Igualadina, que es troba al carrer Sant Carles, 41, amb capacitat per a 90 llits. Les autoritats, amb l'Alcalde d'Igualada Marc Castells com a portaveu, han recordat que es tracta d’un episodi “greu” amb nous casos que augmentaran en els propers dies. Cal remarcar que l'empresa propietària de l’edifici ha mostrat la seva predisposició favorable. Aquesta petició es fa com a mesura preventiva, en el cas de que en un futur es necessiti. 

Durant la compareixença informativa també s'ha anunciat que avui, després de la petició consensuada per tots els alcaldes de la Manconunitat de la Conca d'Òdena i pels agents econòmics i socials, s'han pogut habilitar i obrir dos corredors per entrada i sortida NOMÉS DE MERCADERIES a la zona confinada (camions i furgonetes). Els punts d'accés (checkpoint) estan a la sortida 549 de l'A-2 (Sant Genís-Sesoliveres) i tambe´a la connexió entre la C-37 i la C-15 (zona Carpi). Es demana paciència davant possibles embussos. 

 

 

 

 

Darrera actualització: 16.03.2020 | 17:02