129 persones van participar a la 12a Marató de Sang de Montbui

Divendres, 15 de febrer de 2019 a les 00:00

Cent vint-i-nou persones es van acostar al Centre Cívic La Vinícola per donar sang durant la 12a. Marató celebrada aquest passat divendres 8 de febrer de 2019, de 10 a 21 hores, a Montbui. D’aquestes 129 donacions,  119 es van fer efectives i la resta, 10 en total, varen ser oferiments de persones que en aquell moment no varen poder donar sang (la majoria d’elles per haver pres antibiòtics o no trobar-se en perfectes condicions de salut).

Cal ressaltar les 14 persones que no havien donat mai sang es van iniciar en la donació en aquesta Marató de Santa Margarida de Montbui. Per sexes, van ser 71 dones i 58 dones els participants en aquesta activitat. Cal destacar que el grup d’edat amb més participants va ser el de persones de 35 a 44 anys anys, amb un total de 41 persones.

Enguany la xifra de participants va ser inferior a la d’anteriors Maratons, un fet que podria estar vinculat amb la virulència de la passa de grip i de malalties respiratòries, les quals van condicionar la possibilitat de participació de molts potencials donants.

Com acostuma a succeir durant les darreres edicions, celebrades en dia laborable, el volum de donacions es va concentrar en horari de tarda. Al matí es va notar un descens de donants, però a la tarda molts montbuiencs i montbuienques van respondre a aquesta crida solidària. La jornada es va desenvolupar sense incidències remarcables.

L’Alcalde Teo Romero va valorar positivament aquesta activitat. El batlle va agrair la implicació de tots els donants i de les persones que van fer els oferiments. Segons Romero, “s’ha d’agrair a les persones que hi han pres part en aquesta Marató. Tenim una població plenament conscienciada sobre la importància de donar sang”.  Tant els centres educatius de Montbui com el teixit associatiu i comercial del municipi es van implicar en aquesta activitat, que enguany va posar en relleu en el paper dels “sangfluencers”,  que són aquelles persones que poden ajudar a donar valor al que significa l’acció de donar sang.

Darrera actualització: 20.02.2019 | 16:55