L'Ajuntament ha aprovat un pressupost conjunt de 10'5 milions d'euros per al 2019

Divendres, 4 de gener de 2019 a les 00:00

L’Ajuntament de Montbui va aprovar el passat 28 de desembre en Ple Extraordinari, sense cap vot en contra, el pressupost de la corporació per a l’any 2019, el qual ascendeix als 10’5 milions d’euros, incloent-hi l’Ajuntament, el Patronat Escoles Bressol, el Consorci La Tossa i la societat municipal Montbui Activa SL. Per segon any consecutiu, el pressupost de l’Ajuntament de Montbui s’aprova sense vots negatius, amb l’abstenció dels tres grups de l’oposició i el vot favorable de l’equip de govern socialista. Cal destacar que el pressupost municipal creix al voltant d’un 11 per cent en relació al de 2018.

Les inversions són, com és habitual, un capítol destacat en el pressupost per a l’any 2019. Enguany es destinaran a aquest capítol 3’6 milions d’euros (un milió més que en el passat exercici), els quals es destinaran a importants projectes com ara l’arranjament de la llera del riu Anoia (futur Parc Fluvial), la construcció del camí de connexió (via verda) entre el Nucli Antic i el Nucli Urbà, la primera fase de la construcció de la Residència d’Avis, l’arranjament de l’entorn de Can Passanals i també l’arranjament de la Plaça Finisterre.

La Primer Tinent d’Administració, Economia i Participació Elisabet Tamargo va presentar la previsió de comptes per a l’any 2019 remarcant que “s’han augmentat els ingressos sense haver pujat els impostos municipals, els quals no es pugen des de l’any 2008. Hem fet una gestió molt responsable i s’han amortitzat tots els préstecs amb els bancs. Tancarem el 2018 amb un 13’21 per cent de nivell d’endeutament, un nivell baixíssim i que demostra l’excel·lent salut econòmica del consistori”.

L’Alcalde de Montbui Teo Romero va recordar que bona part dels projectes objecte d’inversions seran possible també a través de les aportacions d’altres administracions. El batlle va agrair la responsabilitat dels diferents grups de l’Ajuntament “després de fer un vot d’abstenció en l’últim pressupost del mandat, quelcom que ens sona a bastant favorable”. Romero va recordar que “a Montbui portem més de 10 anys amb els impostos congelats, fins i tot hem passat una important crisi econòmica i, malgrat això, hem aconseguit situar els nivells d’endeutament de l’Ajuntament en els nivells més baixos que es recorden en democràcia. Penso que la rigorositat en la gestió és un fet indubtable. Al 2019 no pagarem interessos als bancs, quelcom que poden dir molt poques administracions”. L’Alcalde va assenyalar que “aquests pressupostos continuen en la línia de priorització dels temes socials, també apostem per incrementar i potenciar el manteniment d’espais públics i equipaments i es plantegen inversions que permetran continuar transformant i millorant el nostre municipi”.

Darrera actualització: 04.01.2019 | 12:25